Huawei P9 Lite Avrupa Fiyatı Belli Oldu

Huawei'nin yeni orta seviye akıllı telefonu P9 Lite'ın Avrupa bölgesi için fiyatı doğrulandı.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei,  6 Nisan tarihinde Londra'da düzenlediği etkinlikte yeni amiral gemisi akıllı telefonları Huawei P9 ve P9 Plus'ı resmi olarak duyurmuştu. Fakat etkinlikte tanıtılması beklenen üçüncü model olsn Huawei P9 Lite hakkında herhangi bir bilgi verilmemişti. Huawei P9 Lite yakın bir zamanda resmiyete kavuşacak ve açıklanmasının ardından da satışa sunulacak. Resmi duyuru öncesinde bugün Romanya'daki bir perakendecinin Huawei P9 Lite'ı satışa sunduğu haberini sizlerle paylaşmıştık.

Romanya'daki perakende sitesinde Huawei P9 Lite'ın fiyatı 270€ civarında olsa da cihaz Avrupa bölgesinde biraz daha pahalı olacak. Bugün ortaya çıkan bir belgede Fransız perakende satış firması İİAS'nin P9 Lite'ın çok yakında üç renk seçeneği ile birlikte 300€ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Renk seçeneklerinde fiyat farkı olmaksızın Huawei P9 Lite için belirlenen sim free fiyat 298.95€ olarak envanter listelerinde ortaya çıkmış oldu. Euro bölgesindeki diğer ülkelerde de Huawei P9 Lite fiyatının bu rakamla aynı olmasa da çok yakın olacağını söyleyebiliriz. 

Huawei P9 Lite 5.2 inç büyüklüğünde 1080p Full HD IPS LCD ekrana sahip. HiSilicon Kirin 650 yonga setinden güç alan Huawei P9 Lite, 2GB sistem belleği, 16GB dahili depolama alanı, 13MP arka kamera,  5MP ön kamera ve 3.000 mAh batarya gibi donanım özelliklerine sahip. 

EMUI ara yüzünün en son sürümü ve Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile çalışan Huawei P9 Lite, 4G LTE desteğine de sahip. 

Whatsapp