Huawei P9 Lite akıllı telefon Mayıs ayında pazara sunulacak

Huawei'nin P9 Lite modeli gelecek ay itibari ile raflardaki yerini alacak.

Çinli Huawei yeni amiral gemisi ve bu cihazın büyük versiyonunu Huawei P9 ve P9 Plus adları ile içinde bulunduğumuz Nisan ayı içerisinde İngiltere, Londra'da düzenlediği etkinlikle resmi olarak duyurmuştu.

Firma sadece bu cihazlarla sınırlı kalmayıp ayrıca bu hafta içerisinde biraz da sessiz sedasız olarak Huawei P9 Lite olarak bir başka cihazı ile daha karşımıza geldi.

Huawei P9 Lite akıllı telefon, firmanın amiral gemisi Huawei P9 gibi 5.2" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geliyor ve ekran çözünürlüğü de yine aynı olarak 1920 x 1080 piksel Full HD olarak belirlenmiş.

Huawei P9'da çift 12MP arka kamera yer alıyordu ancak Huawei P9 Lite'de ise sadece bir arka kamera var ve bu kamera 13MP olarak yer alıyor. Yonga seti açısından da farklılık var ve daha güçsüz olan sekiz çekirdekli işlemcili HiSilicon Kirin 650'ye yer verilmiş. 

Akıllı telefon satışa sunulduğu ülkeye göre farklı olarak 2GB ya da 3GB sistem belleği ile sunulacak. Dahili veri kapasitesi ise genişletilebilir şekilde 16GB olarak gelmekte. 3.000mAh batayar içeren Huawei P9 Lite Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Huawei P9 Lite, gelen bilgilere göre Mayıs ayı içerisinde Avrupa'da satışa sunulacak ve cihazın fiyatı ise 299€ olarak belirlenmiş. ABD'de satışa sunulup sunulmayacağı konusunda bilgi ise henüz mevcut değil.

Whatsapp