Huawei P30 ve P30 Pro'nun En Net Görüntüleri Paylaşıldı

Huawei'nin yakın zamanda duyurusunu yapacağı yeni amiral gemisi telefonları P30 ve P30 Pro modellerinin en net render görüntüleri yayınlandı.

MWC 2019 kapsamında geçtiğimiz günlerde sayısız yeni akıllı telefonun duyurusunu gördük ve sizlerle paylaştık. Çin merkezli dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei bu fuarda yeni amiral gemisi modellerini duyurmadı ve takipçilerini merakta bıraktı.

Çentikli tasarımların moda olduğu son yıllarda Çinli şirkette bu akıma ayak uydurarak birçok modelini çentikli tasarımla beraber piyasaya sürdü. Bugün ise önümüzdeki ay tanıtılması beklenen P30 ve P30 Pro'nun su damlası adı verilen tek ön kameralı çentikle nasıl göründüğüne dair en net görüntüler yayınlandı.

Görsellerde cihazların ön tarafında herhangi bir parmak izi okuyucusu yer almazken arka tarafta da herhangi bir parmak izi okuyucusu görünmüyor. Şirketin Galaxy S10 ve S10 Plus modellerinde olduğu gibi yeni nesil ekran içi parmak izi okuyucusu kullanıp kullanmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Görüntülerden anlaşıldığı üzere P30 Pro modelinde çift taraftan kavisli bir OLED ekran kullanılacak. Diğer taraftan P30 modelinde hangi ekran paneli kullanılacağı şimdilik bilinmiyor. Geçen yıl piyasaya sürülen P20 ve P20 Pro'nun arka tasarım anlayışına sahip olan yeni amiral gemileri yine üst köşeye dikey olarak yerleştirilmiş üçlü kamera kurulumu ile beraber geliyor.

Huawei P30 Pro modelinin arka tarafında yer alan üçlü kamera sisteminde bir adet ana kamera, bir adet geniş açılı kamera ve son olarak 10x kayıpsız yakınlaştırma özelliği için üçüncü bir kameranın yer aldığı söyleniyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde bir diğer Çinli firma olan Oppo, MWC 2019 kapsamında 10x yakınlaştırma yapan yeni nesil bir kamera sistemi duyurmuştu.

Kamera konusunda her zaman kullanıcıların dikkatini çeken Huawei, P30 Pro modelinde çift tonlu LED flaş ve gelişmiş bir lazer otomatik odaklama sistemine yer verecek gibi görünüyor. Diğer taraftan Normal Huawei P30'un ise Mate 20 Pro ile aynı kamera kurulumuna sahip olacağı iddia ediliyor.

Huawei P30 ve Huawei P30 Pro'nun performans tarafında benzer özellikler sunması bekleniyor. Her iki cihazda da şirketin kendi geliştirdiği yeni nesil Kirin 980 işlemcisinin kullanılacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Depolama ve RAM tarafında herhangi bir bilgi bulunmazken cihazların en az 128 GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. Donanım tarafında en üst düzey özellikleri sunacağı düşünülen cihazların yazılım tarafında da Android 9 Pie üzerinde çalışan EMUI 9 arayüzü ile kutudan çıkacağını söyleyebiliriz.

Her iki telefonunda kablosuz ve ters kablosuz şarjın yanı sıra 40W hızlı şarj özelliğine sahip olacağı düşünülüyor. Pil tarafında Huawei P30 Pro'nun 4.200 mAh, Huawei P30'un ise 3.500 mAh kapasiteli pil ile gelmesi bekleniyor. 

Huawei P30 serisi 26 Mart'ta Paris'te düzenlenecek olan resmi bir etkinlik ile duyurulacak. Ön siparişlerin tanıtımdan bir hafta sonra başlayacağı söyleniyor. Renk seçenekleri tam olarak bilinmese de cihazların şimdilik mavi ve siyah renk seçeneklerine sahip olacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp