Huawei P30 ve Mate X Resmi Android Sitesinden Kaldırıldı

Huawei'nin amiral gemisi P30 Pro ve katlanabilir telefonu Mate X, Google tarafından resmi Android sitesi üzerinden kaldırıldı.

Son haftanın manşetlerini dolduran Huawei, Çin ve ABD üçlüsünün akıbeti hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere ABD ve Çin arasında yaşanan bir ticaret savaşı bulunuyor. Bu kapsamda Çinli teknoloji şirketlerini genellikle casusluk ile suçlayan ABD çeşitli yaptırımlar alarak şirketler üzerinde ciddi bir baskı kuruyor.

Bu durumdan en ciddi etkilenen şirketlerden biri olan Huawei bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Google tarafından yasaklandı. Bu durumun sonucunda yeni Huawei cihazlarına herhangi bir işletim sistemi güncellemesi verilmeyeceği ve Google servislerinin Huawei cihazlardan çıkartılacağı açıklandı. Google'dan sonra Intel ve Qualcomm gibi şirketlerde benzer açıklamalar yaparak Huawei ile olan ticaretlerini sonlandırdıklarını açıklamıştı.

Android işletim sisteminin bu durumdan en az zararla kurtulması için elinden geleni yapan Google bugün itibariyle Huawei'nin amiral gemisi modeli olan P30 Pro'yu resmi Android internet sitesi üzerinden kaldırdı. Ayrıca katlanabilir telefon Mate X modelinin de yine Android'in resmi internet sitesinden kaldırıldığını görüyoruz.

Bilmeyenler için Google kendi yaptığı bu sayfalarda belli markaların belli modellerine yer vererek Android kullanıcılarına ufakta olsa bir rehberlik yapmaya çalışıyor. Bu sayfalardan P30 Pro, Mate 10 Pro ve Mate X gibi modellerin kaldırılması pekte iyiye işaret gibi görünmüyor. Geçtiğimiz günlerde duyurulan Honor 20 Pro modelinin de Android lisansında ortaya çıkan sorunlar sebebiyle satışa sunulmayacağı iddia edilmişti.

Whatsapp