Huawei P30 Pro'nun OLED Ekranını Samsung Sağlayacak 

Samsung’un Huawei'nin amiral gemisi P30 Pro için OLED ekran tedarikçisi olduğu belirtiliyor.

Güney Kore merkezli dev üretici Samsung'un bu yılki Huawei amiral gemisi P30 Pro için OLED panellerinin tek tedarikçisi olduğunu iddia eden yeni bir söylenti ortaya çıktı. Normal Huawei P30 da Samsung üretimi AMOLED ekran paneline sahip olacak.

Şirket içinde bir kaynaktan bilgi aldığını iddia eden bir Weibo kullanıcısına göre, Samsung, Huawei ile bir anlaşma yaptı ve Çin merkezli şirketin amiral gemisi P30 serisi için tek AMOLED ekran paneli tedarikçisi olma görevini üstlendi. Bu arada, Huawei'nin Samsung üretimi ekran panellerin geçiş yapması için birden fazla nedeni olduğu iddia ediliyor. 

Öncelikle, Samsung'un ekran paneli üretimini üstlenen iştiraki Samsung Display, sektördeki talebe cevap verebilecek kapasitede üretim tesisi ve insan gücüne sahip tek üretici konumunda. İkincisi, bunun için biraz geç olsa da Samsung Display, gizlilik konusunda daha güvenilir olacaktır. Tüm bunlara ek olarak, şirketin tek bir tedarikçi ile çalışması, süreci daha yönetilebilir yapacak. 

Bu sayede, kalite kontrol problemi de büyük ölçüde çözülebilir. LG tarafından üretilen panelleri sahip Mate 20 Pro sorunlarını hatırlayanlar vardır. BOE üretimi ekranlar çok iyiydi ancak lansmanını ilk haftası LG panellerin sorun çıkartması, genel olarak Mate 20 Pro satışlarını olumsuz etkilemişti. 

Görünüşe göre Samsung ve Huawei geçmişteki kötü tecrübelerini geride bırakmayı tercih ediyor. Sonuçta, yüksek kaliteli bileşenlerin güvenlik konusunda sorun çıkartmamasının sağlanması gerekiyor. 

Whatsapp