Huawei P20 Pro Türkiye satış fiyatı açıklandı

Huawei tarafından geliştirilen P20 Pro isimli cihazın Türkiye satış fiyatı resmi olarak bugün gerçekleştirilen açıklama ile birlikte duyuruldu.

Akıllı telefon üretiminin Çin merkezli önemli ismi olarak karşımıza çıkan Huawei firması, yeni amiral gemisi cep telefonu P20 Pro ile tercihi üst segment olanların dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştı. Hem parmak izi sensörü hemde yüz tarama teknolojisini kullanan cihazda, Samsung Galaxy S9 ailesinden farklı olarak parmak izi okuyucusu ön yüze konumlandırılmış. 

Ortaya koyduğu performansla birlikte tüm rakiplerine korku salan Huawei P20 Pro modeli, 6.1 inç genişliğinde olan 1080 x 2240 piksel çözünürlüklü OLED dokunmatik ekran üzerinde şekilleniyor. Cihazın kalbinde firmanın kendisine özgü olarak geliştirdiği Kirin 970 (4x 2.38GHz Cortex -A73 + 4x 1.8 GHz Cortex -A53) işlemcisi ve 6 GB kapasitesindeki RAM bellek bulunurken, depolama alanı olarak ise 128 GB alan tercih ediliyor.

Yazılım cephesinde Android 8.1 işletim sistemi ve üzerinde ise EMUI 8.1 arayüzü ile birlikte gelen cihazda bulunan 4000 mAh kapasitesindeki bataryanın yanı sıra bir cihazın arka yüzünde ilk defa üç farklı kamera sensörü kullanılıyor. Cihazın arka yüzünde kullanılan ana kamera sensörü 40 MP, ikinci kamera sensörü 20 MP ve üçüncü kamera sensörü ise 8 MP çözünürlüğündeyken, ön yüzündeki öz çekim kamerasınında 24 MP çözünürlüğünde olduğunu belirtelim.

Huawei P20 Pro isimli modelin satışlarına bugün itibariyle Türkiye'de başlanılırken, cihazın satış fiyatı 4999 TL olarak belirlendi. iPhone X'e göre daha ucuz bir fiyat etiketine sahip olan bu cihazın, sektörün şu anda neredeyse her alanda en iyisi olduğunu söylersek hata yapmayız.

Whatsapp