Huawei P20 Pro, Şirketin Bugüne Kadar Batı Avrupa'da En İyi Sattığı Telefon Oldu

Huawei P20 Pro, Şirketin Bugüne Kadar en çok satan akıllı telefonu modeli olmaya aday olduğunu Batı Avrupa satışları ile gösterdi.

Huawei P20 Pro, Çin merkezli şirketin Batı Avrupa'daki satış rekorlarını kırdı. Huawei P20 Pro akıllı telefon, kardeşi Huawei P20 ile birlikte, Çin'de 10 saniye içinde 15 Milyon dolarlık bir satışa imza atarak önemli bir başarı elde etmişti.

Avrupa'ya geri döndüğümüzde ise Huawei P20 Pro bir ay önce (27 Mart'ta) piyasaya sürüldü ve o zamandan beri Huawei P10 Plus'ı (önceki rekor sahibi) geride bırakarak % 316'lık bir büyümenin mimarı oldu. Bu satışların çoğu İngiltere, Fransa ve Almanya'dan geliyor. 

Üç lensli kameraya sahip ilk akıllı telefon olan Huawei P20 Pro, Avrupa'nın diğer bölgelerinde de tüketicilerin ilgisini görmeyi başarıyor. Huawei P20, Almanya, İspanya ve İtalya'da Google Trends'e göre internet ortamında en çok aranılan akıllı telefon oldu. 

Huawei P20 Pro, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de satışa sunulmuş ve akıllı telefonun Türkiye fiyatı da 4.999 TL olarak açıklanmıştı. Son iki yıl içinde Huawei markası, Türkiye'de de büyük ilgi görmeye ve bunun sonucu olarak Huawei P20 Pro ve P20 ikisilisinin Türkiye'de de iyi bir satış trendi yakalayacağı tahmin ediliyor. 

Whatsapp