Huawei P20 Pro, Benzersiz Kamera Özelliklerine Sahip Olacak

Huawei, P20 Pro'nun kamerasını öne çıkaran tanıtım videolarında, stüdyo kalitesinde portre çekimleri ve 3x optik zoom yeteneğine sahip olacağına işaret ediyor.

Akıllı telefon pazarının lideri Samsung'un Galaxy S9 ve Galaxy S9+ amiral gemilerini duyurduktan sonra şimdi de dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi Huawei, amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtmaya hazırlanıyor. 27 Mart'ta Paris'te düzenlenecek "mOOOre" etkinliğinde, her biri çentikli ekranlara, güçlü bataryaları ve etkileyici kamera özelliklerine sahip olacak Huawei P20, P20 Lite ve P20 Pro modelleri resmi olarak duyurulacak. 

Peki ne kadar etkileyici? Daha pahalı olacak P20 ve P20 Pro modellerinde üç lensli kamera kullanılsa nasıl olur? Bunlardan biri normal lens, biri monochrome, biri de dünyanın en iyisi olacak telephoto lens olacak. LG'nin amiral gemilerinde olduğu gibi geniş açılı bir lens de bekleyenler olabilir ancak bu büyük ihtimalle önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak dört lensli kameralarla mümkün olacak. Etkinliğin mottosu olan "mOOOre"  üç lensli kamerayı işaret ediyor. Tanıtım etkinliğinde de bu üç lensin özellikleri tam olarak belli olacak. 

https://www.youtube.com/watch?v=_pqIYxjBiHQ

Etkinliğin sloganlarından biri olan "See Closer" (Yakından bakın" ise bir Huawei akıllı telefon için ilk olacak telephoto lensi işaret ediyor. Hepsi bununla da sınırlı değil. Huawei P20 ve P20 Pro, Nokia, İPhone, Samsung Galaxy ve Xiaomi gibi firmaların 2x optik zoom sunan modellerinin ardından 3x optik zoom yeteneğine sahip ilk akıllı telefonlar olabilir. Bu spekülasyonun nedeni olarak ise yukarıdaki görselde de göreceğiniz üzere 27-80mm yazısının 3x optik zoom'a işaret ediyor olması. Bu extra yakınlaştırma, bir akıllı telefon için gayet yeterki olacaktır. 

Huawei'nin paylaştığı bir diğer videoda ise "See Brighter" sloganı, f/1.6 ile  f/ 2.4 diyafram aralıklarında sahip lensleri sayesinde ışığı mükemmel derecede dengeleyerek etkileyici portre çekimleri yapabilecek. Huawei bir bakıma, alan derinliği ve portre aydınlatma gibi özelliklere de dikkat çekiyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=KUAlUa5Q4Hg

Bu arada, Huawei'nin yeni cihazlarının ön tarafında bir çentik olacağı için Çinli şirketin önlemleri kamera konusunda nasıl bir çözümle geleceği merak ediliyor ancak bunun için 27 Mart tarihindeki tanıtımı beklememiz gerekecek. 

Whatsapp