Huawei P20, MWC 2018 etkinliğinde tanıtılmayabilir

Çin merkezli akıllı cep telefonu üreticisi Huawei'nin büyük olasılıkla yeni akıllı cep telefonu modeli P20'yi, MWC 2018'te tanıtmayacağı ortaya çıktı.

Akıllı telefon üretiminin en önemli isimleri arasında gösterilen Çin merkezli Huawei firması, firmanın yeni amiral gemisi modeli olan P20'yi tanıtmak için gerekli çalışmalara başlamış durumda. Firmaya yakın kaynaklar ile donanım tedarikçileri tarafından elde edilen bilgilere baktığımızda cihazın tanıtımının resmi olarak Mobil Dünya Kongresi'nde gerçekleştirilmesi bekleniliyordu.

Ancak kamuoyuna sızdırılan yeni bilgilere baktığımızda Çin merkezli Huawei firmasının deyim yerindeyse P20 modeliyle ilgili tam anlamıyla tüm planlarını değiştirdiğini söyleyebiliriz. Firmanın aldığı bu kararın nedeni olarak ise Mobil Dünya Kongresi 2018 kapsamında çok sayıda üst düzey akıllı telefon modelinin tanıtılacak olması olarak belirtiliyor.

Öne sürülen iddialara göre LG yeni amiral gemisi modeli G7'i bu etkinlik kapsamında tanıtacakken, sektörde lider olan Samsung firması da yeni nesil akıllı cep telefonları Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus'ın tanıtımını etkinlik kapsamında gerçekleştirecek. Aslında daha önce gerçekleştirilen açıklama ile birlikte LG Electronics CEO'su Jo Seong-jin G7 modelinin büyük olasılıkla MWC 2018'te tanıtılmayacağını duyurmuştu.

Huawei firmasının aldığı bu yeni kararla birlikte yeni nesil akıllı cep telefonu P20'nin tanıtımını Mart ayının ortalarında yada en geçen Nisan ayının başında gerçekleştirmesi bekleniliyor.

Whatsapp