Huawei P20 Lite FCC Sertifikası Aldı ve Bazı Özellikleri Doğrulandı

Huawei'nin P serisindeki yeni akıllı telefon modellerinden biri olacak Huawei P20 Lite, Amerikan FCC sertifikası aldı. P20 Lite, iPhone X benzeri bir çentikle geliyor.

Huawei’nin, amiral gemisi akıllı telefonlarını, MWC 2028'dwn ayrı olarak Mart ayında Paris'te düzenlenecek özel bir etkinlikte tanıtması bekleniyor. Bazı aksesuar görüntüleri P20 Lite'ı gösteren görüntülerle ortaya çıkmıştı ve şimdi akıllı telefon ANE-LX1 model numarası ile FCC sertifikası alarak doğrulandı. 

FCC sertifika başvurusu, akıllı telefonun 6 inç büyüklüğünde iPhone X benzeri çentikli üst düzey bir ekran tasarımı, yüz tanıma için kızıl ötesi sensör, dikey yerleştirilmiş çift kamera kurulumu ve 148mm boyunda olduğunu ortaya çıkarıyor. 

FCC sertifikası ayrıca, yakın tarihte Huawei P20'nin Android 8.1 ve EMUI 8.1 arayüzü ile geleceği iddia edilmesine rağmen, Huawei P20 Lite'ın Android 8.0 Oreo işletim sistemine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, 18W hızlı şarj desteği, Hybrid Dual SIM desteği ve WiFi 802.11n desteği ile 2.900 mAh gibi özellikler de doğrulanmış oluyor. 

Daha önce söylentilerde, Huawei P20 Lite akıllı telefonun, Midnight Black, Klein Blue ve Sakura Pink renklerinde satışa sunulacağı iddia ediliyordu. Telefonla ilgili daha fazla ayrıntılı önümüzdeki haftalarda ortaya çıkması bekleniyor. 

Whatsapp