Huawei P10 2017 Yılının 2. Çeyreğinde Duyurulabilir

Huawei'nin 2017 amiral gemisi Huawei P10 şimdiden söylentilere konu olmaya başladı. Huawei P10'un özelliklerinden sonra şimdi de tanıtımda tarihi gündemde.

Çin merkezli üretici Huawei'nin gelecekteki amiral gemisi Huawei P10'un özellikleri, yakın zamanda karşılaştırma sitesi Gfxbench üzerinde ortaya çıkmıştı. Bugün ise Huawei P10'un prototipine ait olduğu iddia edilen ve telefon ön ve arka yüzünü gösteren fotoğrafları sizlerle paylaşmıştık. Peki son derece başarılı bir akıllı telefon olan Huawei P9'un devamını ne zaman göreceğiz? Huawei'nin Güney Afrika pazarlama müdürü Hawa Hyath'e göre, Huawei P10 önümüzdeki yıl açıklanacak.

Hava Hyath, Huawei'nin Güney Afrika'daki odak noktasının 2 Şubatta piyasaya çıkacak olan Huawei Nova olacağını ve daha sonra tanıtımı yeni yapılan Huawei Mate 9'un Güney Afrika için duyurulacağını belirtiyor. Bu açıklama şirketin 2017 İkinci çeyreğine kadar bu iki modele odaklanacağını gösteriyor. Tabi ki bu bir sürpriz değil. Zira şirketin mevcut amiral gemi akıllısı Huawei P9 da 2016 Nisan döneminde tanıtılmıştı. 

İlginç bir not olarak; Huawei pazarlama müdürü, Huawei P10'un Octa-core 2.3 gHz işlemci ve Mali-G71 GPU'su ile Huawei'nin en iyi satan kendi üretimi Kirin 960 yonga setinden güç alacağını doğruladı. Ayrıca Huawei P10'un 1440x2560 piksel çözünürlükte 5.5 inç bir ekrana sahip olmasını bekliyoruz. Telefonun 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı ile 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına sahip iki farklı versiyona sahip olacağını ve arka yüzünde Leica ortaklığında geliştirilen dual kamera ünitesinin yer alacağını tahmin ediyoruz. 

Huawei P10 elbette henüz açıklanmadı, ancak Mate 9 ile aynı çip olan Kirin 960 yonga seti ile gelmesini bekliyoruz.  

  Huawei, yeni akıllı telefonlar üretmeye devam ederek dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi olmayı başardı. Çin merkezli şirket, akıllı telefonlarının tasarımlarına da çok güveniyor ve en iyi tasarımlara sahip olduğunu iddia ediyor. 

Whatsapp