Huawei Nova 5'in Özellikleri Detaylanmaya Başladı 

Huawei'nin Nova serisindeki yeni üst düzey cihazı olacak akıllı telefonuna ait özellikler ortaya çıkmaya başladı.

XDA'dan Mishaal, bir hafta önce, Twitter'da Kirin 980 ile birlikte gelen yeni Huawei / Honor modellerinin listesini yayınladı. Listedeki diğer akıllı telefon ve tabletleri ek olarak Kirin 980 yonga setine sahip olacak cihazlar arasında Huawei Nova 5 de olacak. Selefi gibi, Nova serisinin yeni akıllı telefonu da şirketin amiral gemisi modelleriyle birkaç özellik paylaşan orta / üst seviye bir model olacak. Akıllı telefonun sızdırılan koruyucu kılıf görüntüsüne göre bu özellikler arasında sadece yonga seti olmayacak. 

Huawei Nova 5'in kod adı SEA-Al10 / TL10 olacak ve yeni sızıntıya göre bu cihaz, 19.5: 9 en-boy oranında 6.39 inç Full HD + (2340 x 1080 piksel) ekrana sahip olacak. Ekran kesinlikle çentikli bir AMOLED panele sahip olacak, çünkü kılıf fotoğraflarında parmak izi tarayıcı sensörü için bir delik bulunmuyor, bu da ekran içi parmak izi okuyucusunun varlığına işaret ediyor. Cihaz ayrıca 40W SuperCharge desteğine sahip 3.500 mAh batarya ile gelecek ancak kablosuz şarj özelliği olmayacak gibi görünüyor. 

Ayrıca, kılıf görüntülerine göre, Huawei Nova 5 üçlü bir arka kamera kurulumuna sahip olacak. Akıllı telefon, Huawei P30'a benzer bir üçlü kameraya sahip olabilir. Odaklanma ve derinlik için Sony IMX316 ToF sensörüne ek olarak, muhtemelen birincil sensörü tamamlayacak geniş açılı bir mercekle iki Sony IMX586 / IMX 380 48MP + 12MP sensörlere sahip olacak. Bununla birlikte, ön taraftaki özçekim kamerası 25MP Sony IMX576 sensöre sahip olacak.

Whatsapp