Huawei, MWC 2019'da Katlanabilir 5G Ciihazını Tanıtmayı Planlıyor

Huawei'nin MWC 2019 planları belli olmaya başladı. Şirket, 5G destekli ilk katlanabilir akıllı telefonunu Barselona'daki etkinlikte tanıtmak için hazırlık yapıyor.

ETNews'e göre Huawei, Koreli operatörler için katlanabilir 5G,cihaz prototipinin özel bir tanıtımını yaptı. Üst düzey bir yetkili, Huawei'nin yeni nesil ağ desteğine sahip esnek ekranlı bir cihaz üzerinde çalıştığını doğruladı. Kore haber ajansı, Huawei'nin bu akıllı telefonu, MWC 2019'da tanıtmak istediğini doğruladı. 

Habere göre, Huawei cihazın tanıtımı için hazır ve resmi bir açıklamaya göre cihazın bu kadar zamanda geliştirilmiş olması bile şaşırtıcı. Huawei'nin açıkken 8 inç ekrana sahip cihazı, katlandığında ise 5 inç ekrana sahip olacak ki bu Samsung'un 4.6 inç ve 7.3 inç ekran boyutları sunan katlanabilir akıllı telefonuna göre oldukça büyük bir cihaz demek. Huawei'nin cihazının ekran üreticisi ise merkezi Pekin'de bulunan ve dünya çapında Ar-Ge merkezine sahip olan BOE adlı bir firma. 

Çin merkezli firma Koreli operatörler ve hükümet yetkililerine yinede de Huawei Kore'den hiç bir yetkili akıllı telefonun Asya pazarında satışa sunulacağını resmi olarak doğrulamadı. 

Akıllı telefon, ilk 5G destekli katlanabilir akıllı telefon olmadan önce yeni nesil hızları test ediyor. 5G, ticari olarak kullanılabilir olduğunda, Huawei de bu cihazı piyasaya sunacak. 

Şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri yeni nesil ağ şebekesini kullanıma sunmaya hazır, ancak Çinli şirketler ve Beyaz Saray yetkilileri arasındaki ilişki göz önüne alındığında, katlanabilir cihazın, ilk olarak 2018'in ikinci yarısında Avrupa'da satışa çıkması bekleniyor.

Whatsapp