Huawei MediaPad M5 ile M5 Pro resmi olarak duyuruldu

Huawei üst düzey yetenekleri ve uzun batarya süreleriyle dikkatleri üzerine çekecek olan MediaPad M5 ailesinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Akıllı telefon sektöründe global pazarın en önemli üçüncü üreticisi olarak karşımıza çıkan Çin merkezli Huawei firması, 2018 Mobil Dünya Kongresi kapsamında yeni tablet PC modellerini tanıttı. Tablet bilgisayar üretimi konusunda liderlik koltuğuna oturmaya çalışan ve bu bağlamda üretimlerini artıran Çin merkezli Huawei firması, MediaPad M5 ile M5 Pro modellerinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Şirketin geliştirdiği bu her iki tablet bilgisayar modeli de Android ailesinin en güçlü modellerinden birisi olarak karşımıza çıkarken, şirketin geliştirdiği en güçlü model olacak. Huawei MediaPad M5 isimli model 8.4 inç ile 10.8 inç genişliğinde iki farklı ekran boyutu ile karşımıza çıkacakken, Huawei MediaPad M5 Pro isimli model ise sadece 10.8 inç genişliğinde tasarlanacak. Her iki tablette kullanılacak olan IPS panel, 2560 x 1600 piksel çözünürlüğünde görüntü oluşturabilecek.

Huawei MediaPad M5 isimli modelde HiSilicon Kirin 960 işlemcisi bulunurken, 4GB kapasitesindeki RAM bellek tercih edilmiş. 32 GB, 64 GB ve 128 GB olmak üzere üç farklı depolama seçeneği bulunacak olan ürünün harici olarak hafızası MicroSD kart ile arttırılabilecek. 

Arka yüzünde 13 MP ve ön yüzünde ise 8 MP çözünürlüğündeki kamerayı barındıracak olan cihazda, ayrıca home tuşuna entegre edilen bir parmak izi sensörünün yer aldığını da belirtelim.

Huawei MediaPad M5 isimli modelin 10.8 inç genişlikli ekranında 4 hoparlör yer alırken, 8.4 inç genişlikli ekranına sahip modelinde ise 2 hoparlör yer alıyor. Bunun haricinde gücün ekranlı modelde 5100 mAh kapasitesindeki batarya yer alırken, büyük ekranlı modeldeki batarya hacmi ise 7.500 mAh'a yükseliyor.

Pro isimli modelde ise tüm bu özelliklere ek olarak 4096 seviye basınca duyarlı M-Pen desteğini barındıran cihazda, ek olarak çıkarılabilir klavye desteği de sunuluyor. Tüm cihazların şampanya altın rengi ve uzay grisi ren seçenekleri bulunurken, fiyat etiketinin ise 350 Euro ile 650 Euro arasında değişiklik gösterdiğini belirtelim.

Whatsapp