Huawei MediaPad M3 tablet resmi olarak tanıtıldı

Huawei, IFA 2016'da MediaPad M3 tablet modelini duyurdu...

IFA 2016 heyecanı Almanya'nın Berlin şehrinde sürüyor. Farklı firmalardan cihaz duyuruları gelmeye devam ederken, Çinli teknoloji devi Huawei de bazı yeni cihazlarını gün yüzüne çıkardı. Bunların başında firmanın yeni akıllı telefon modelleri Huawei Nova ve Nova Plus gelirken, bu cihazlar Nexus 6P ve Mate S'e benzerlikleri ile dikkat çekiyorlar.

Huawei, akıllı telefon yanı sıra bir de tablet modelini tanıttı. Firmanın yeni tableti Huawei MediaPad M3 olarak adlandırılmış.

Oldukça başarılı bir tasarıma sahip olan bu yeni tablet MediaPad M2'ye göre biraz daha büyük ekran ile geliyor. MediaPad M3'de 8.4" büyüklüğünde dokunmatik ekran bulunurken, bu ekran 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlük sunuyor.

Alüminyum kasası ile premium bir tasarım içeren yeni Huawei MediaPad M3 tablet firma tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemcili Kirin 950 yonga setinden güç alıyor. Yeni tabletin ön tarafında fiziksel Home tuşu yer alırken, ayrıca Home tuşunda entegre parmak izi tarayıcısı da bulunuyor. 

Yeni Huawei MediaPad M3 tabletin fiyatına gelecek olursak eğer, 4GB sistem belleği ve 32GB dahili veri kapasitesi içeren versiyon 350€ olarak gelecek, dahili veri kapasitesi 64GB olunca bir 50€ daha eklenecek ve 4G LTE desteği de bir 50€ daha fiyat artışı getirecek.

Whatsapp