Huawei Maya, GFXBench'te ortaya çıktı

Huawei, yakında yeni bir başka akıllı telefon modelini daha gün yüzüne çıkartabilir.

Pazarın oldukça önemli isimlerinden birisi olan Huawei, yeni senede de sunacağı modellerle yükselişini sürdürme planları yaparken, şu sıralar yeni amiral gemisi Huawei P10 ve bu cihazın büyük ekranlı versiyonu olan Huawei P10 Plus'ın hazırlıkları içerisinde. Bu yeni cihazlar bu ay sonunda düzenlenecek olan MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi'den gün yüzüne çıkacak.

Diğer taraftan firmanı yeni ve farklı bazı modelleri hakkında da bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni bir akıllı telefon benchmark uygulaması GFXBench veri tabanında ortaya çıktı. Yeni cihazın model numarası MYA-L03 olurken, Cihazın Huawei Maya olarak adlandırıldığı söylenebilir.

Daha önce Aralık ayında bu akıllı telefon FCC'de sertifikasyon sürecinde de ortaya çıkmış. Ancak FCC üzerinden akıllı telefon hakkında pek bir detay gelmemişti.

Diğer taraftan GFXbench üzerinden gelen bilgilere bakacak olursak, Huawei Maya, Google'ın Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Akıllı telefonun yonga seti ise 1.44Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili MediaTek MT6737T olarak belirlenmiş.

Cihaz 2GB sistem belleği içerirken, bu özelliklere bakarak, yeni akıllı telefonun bütçe dostu olarak sunulacağını söyleyebiliriz. Huawei Maya akıllı telefon FCC'den gelen bilgilere göre de 2.920mAh batarya içerecek. 2.4 GHz Wi-Fi, ve Bluetooth destği de içereceğini ekleyelim.

Henüz yen akıllı telefonun tam olarak ne zaman sunulacağına dair bilgi ise bulunmamakta.

Whatsapp