Huawei Mate X Katlanabilir Yapısı İle Duyuruldu İşte Özellikleri

Huawei'nin katlanabilir yapıya sahip ilk akıllı telefonu Huawei Mate X bugün düzenlenen büyük bir etkinlikte üst düzey özellikleriyle beraber resmi olarak duyuruldu.

Yeni telefon modellerine doyamadığımız şu günlerde akıllı telefon üreticileri yeni bombalarını patlatmaya devam ediyor. Bugün sahneye çıkan Çinli şirket Huawei düzenlediği etkinlikte katlanabilir akıllı telefon olan Huawei Mate X modelini 5G bağlantı desteği sağlayan Baolong 5000 adlı modemle beraber duyurdu.

Çok hızlı diyebileceğimiz 55W SuperCharge adı verilen hızlı şarj teknolojisi ile beraber gelen cihaz yaklaşık 30 dakika gibi bir sürede %85 civarında pili doldurabiliyor. Açık halde iken yani tablet halinde iken Mate X, 2480 x 2200 piksel çözünürlüğe sahip 8 inçlik bir ekran sunuyor. Cihaz katlandığında 2480 x 1148 piksel çözünürlüğe sahip 6.6 inç boyutunda bir ekran ile karşımıza çıkıyor.

Diğer çift ekrana sahip Çinli telefon modelleri Nubia X ve Vivo NEX benzeri ikinci ekran özelliği sunan Huawei Mate X özellikle büyük ekran seven kullanıcıların bir hayli ilgisini çekecek gibi görünüyor. Katlandığı zaman çok az bir çerçeve ile göze oldukça hoş görünen cihaz arka tarafta 40 MP + 20 MP + 8 MP çözünürlüğünde LEICA imzalı üçlü bir kamera kurulumuna sahip olacak.

Bu kamera kurulumunun Mate 20 Pro modelinde kullanılan kamera kurulumu ile aynı olduğu düşünülüyor. Kameraların tüm detayları açıklanmamış olsa da önümüzdeki günlerde cihazın bütün teknik detaylarının net bir şekilde belli olacağını düşünüyoruz.

Yazılım tarafında Android 9 Pie işletim sistemi üzerinde çalışan EMUI 9 arayüzü ile gelen cihaz ayrıca 8 GB RAM belleği ve 512 GB dahili depolama alanı gibi özelliklerde sunuyor. Kirin 980 işlemci ve yapay zeka yenilikleriyle beraber günlük işlerde bütün kullanıcılara en iyi deneyimi sunacağı iddia edilen katlanabilir telefon Mate X tam bir performans canavarı diyebiliriz.

Tanıtım sırasında dünyanın en ince katlanabilir telefonu olarak lanse edilen Mate X katlandığında 11 mm kalınlığa sahip oluyor. Açıldığında ise sadece 5.4 mm olan cihaz taşınabilirlik anlamında gayet iyi işler çıkarıyor diyebiliriz.

Bütün üst düzey donanımına ve büyük ekranını 4500 mAh kapasiteli pil ile besleyen cihaz USB-C bağlantı noktası ile beraber geliyor. Parmak izi okuyucusu gömülü olan geniş bir güç tuşuna sahip olan ve bu yılın ortalarında piyasaya çıkacak olan Mate X'in fiyatı 2.299 € (yaklaşık 2.600 $) olarak açıklandı. Şuan için bu fiyatın farklı pazarlarda döviz kurlarının da etkisi ile değişebileceğini belirtmekte fayda var.

Whatsapp