Huawei Mate 9'un sızdırılan kasası, çift arka kamera tasarımını gösteriyor

Huawei, gelecek ay içerisinde yeni üst seviye akıllısı Mate 9'u resmi olarak duyuracak.

Huawei sunduğu her modelle büyük ilgi görürken, özellikle de üst seviye modeller yüksek satış rakamlarına ulaşıyor ve bu cihazlar arasında Mate serisi de ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz sene Aralık ayında Huawei, Mate 8 adındaki bir modelini duyurmuş ve 2016 içerisinde de satışa çıkarmıştı. Şimdi de firma Huawei Mate 9 adındaki yeni bir modelin üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Son günlerde Huawei Mate 9 için arka arkaya bilgiler gelirken, şimdi de cihazın kasası olduğu iddia edilen bazı görseller ortaya çıktı. Yaklaşık 4 ay kadar önce hatırlanacağı üzere Mate 9 akılı telefonun 20MP çözünürlükte dual kamera ile geleceği yönünde bilgiler gelmişti.

Şimdi de bu ortaya çıkan görseller bu çift kamera tasarımını doğruluyor. Kasa görsellerine baktığımızda cihazın arkasında alt alta konumlandırılmış iki kamera görülebiliyor. Bu kameraların sağında ve solunda ise LED flaş ve laser autofocus yer aldığını tahmin ediyoruz. Ayrıca kameranın altında da parmak izi tarayıcısı bulunuyor.

Cihazın alt kısmında ise USB Type-C bağlantısı ve bu kısmın yan taraflarında da hoparlör boşlukları görülebilmekte. Eğer üst tarafta yoksa bu yeni akıllı telefonun 3.5mm ses çıkışı olmadan sunulacağını da söyleyebiliriz.

İddialara göre 5.9" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile gelecek olan akıllı telefon önümüzdeki aylarda resmi olarak duyurulacak.

Whatsapp