Huawei Mate 9'un canlı görselleri ortaya çıktı

Huawei, bir kaç gün sonra merakla beklenen Mate 9 akıllı telefonunu gün yüzüne çıkartacak.

Huawei, yeni ve önemli bir akıllı telefon modelini daha gün yüzüne çıkarma hazırlıkları içerisinde. Geçtiğimiz sene firma Kirin 950 adındaki yeni yonga setini duyurmuş ve bu yonga seti ile de ilk akıllı telefon Huawei Mate 8 olarak gelmişti. Bu sene ise geçtiğimiz günlerde firma Kirin 960 olarak yeni yonga setini duyururken, bu yonga seti de ilk olacak.

Henüz Huawei Mate 9 resmi olarak duyurulmazken, bir kaç gün sonra bu durum değişecek. 3 Kasım tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte Huawei'nin cihazı gün yüzüne çıkacak. Kısa süre önce cihazın ender görselleri ortaya çıkarken, şimdi de akıllı telefonun canlı görselleri geldi. Huawei Mate 9'un hem ön hem de arka tasarımı detaylı olarak görülebiliyor.

Huawei Mate 9'un ekranının 5.9" ya da 5.88" olarak geleceği ifade edilmekte. Ayrıca ekran çözünürlüğü de 1920x1080 piksel Full HD olacak. Firma tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemcili Kirin 960 yonga setinden alacak olan Huawei Mate 9'un sistem belleği 4GB / 6GB ve dahili veri kapasitesi de 64GB / 128GB olarak gelecek.

Görsellerde de görülebildiği üzere Huawei Mate 9 çift kamera içerecek. Bu kamera Huawei ve Leica tarafından geliştirilmiş olup daha önce de Leica çift kamerayı firmanın amiral gemisi Huawei P9'da görmüştük.

Ayrıca iddialar Huawei Mate 9'un kavisli ekrana sahip bir versiyonunun da geleceği şeklinde bu akıllı telefonun ekranının 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlük taşıyacağı belirtiliyor.

Whatsapp