Huawei Mate 9 yakında ABD pazarında satışa sunuluyor

Huawei, gelecek ay içerisinde Mate 9 modelini ABD pazarında satışa çıkartacak.

2016'nın son günlerinde bir çok firma yeni akıllı telefon modellerinin duyurularını gerçekleştirirken, global pazarının Samsung ve Apple'ın arkasından en büyük üçüncü üreticisi olan Huawei de kısa bir süre önce önemli bazı yeni modellerini duyurdu.

Firmanın yeni akıllı telefon modellerinden birisi Huawei Mate 9 adındaki phablet olurken, ayrıca firma bu cihazın daha küçük ve kavisli ekranlı versiyonunu da Huawei Mate 9 Porsche Edition adı ile pazara sundu. Ayrıca firma, Çin de Porsche Edition'ın daha düşük fiyatlı versiyonunu da Huawei Mate 9 Pro olarak duyurmuştu.

Huawei Mate 9, firmanın anavatanı Çin'de satışa sunulmuş durumda ve çok yakında önemli bir ülkede daha satışa çıkacak. Amerika Birleşik Devletleri bu pazar olurken, 2017 Ocak ayında bir tarihte satışa sunulacağı ifade edilmekte.

Bu yeni akıllı telefon 5.9" büyüklüğünde dokunmatik ekran içeriyor ve ekran çözünürlüğü ise 1920x1080 piksel Full HD olmakta. Cihazın sistem belleği ise 4GB olarak belirlenmiş ve dahili veri kapasitesi de 64GB olarak microSD kart ile arttırılabilir şekilde geliyor.

Yeni akıllı telefon gücünü ise Huawei tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemci ve ARM Mali-G71 grafik işlemci içeren HiSilicon Kirin 920 yonga setinden almakta. Akıllı telefonun arkasında 20MP + 12MP olarak iki kamera bulunuyor ve ön kamera da 8MP olarak geliyor. İşletim sistemi Android 7.0 Nougat olurken, batarya da 4.000mAh olarak konumlandırılmış.

Whatsapp