Huawei Mate 9 Serisi Yakında Android 9 Güncellemesini Alacak

Huawei'nin eski cihazları Mate 9, Mate 9 Pro, Mate 9 Porsche Design, P10, P10 Plus ve Nova 2S modelleri için Android 9.0 Pie EMUI 9 güncellemesi yakında yayınlanacak.

Çinli teknoloji devi Huawei piyasaya sürdüğü cihazlar ile milyonlarca kullanıcının gönlüne hitap ederken cihazlara verdiği güncellemeler ile de müşterilerini memnun eden şirket öyle görünüyor ki eski müşterilerine yakın zamanda güzel bir sürpriz yapacak.

Şirketin Çin ayağından gelen yeni bir paylaşıma göre Android 9 Pie üzerinde çalışan EMUI 9 güncellemesi yakında birçok eski cihaz için yayınlanacak. Bu cihazlar arasında piyasaya Android 7.0 Nougat EMUI 5.0 arayüzüyle piyasaya sürülen Mate 9, Mate 9 Pro ve Mate 9 Porsche Design, P10 ve P10 Plus gibi modeller yer alıyor.

Mate 9 serisi 2016 yılında şirketin amiral gemisi serisi olarak duyurulmuştu. Kutudan Android 7 Nougat ile çıkan seri ardından Android 8.0 Oreo ile çalışan EMUI 8 güncellemesini almıştı. Şimdi ise en güncel sürüm olan Android 9.0 Pie EMUI 9 güncellemesini alacak olan cihazlar bu güncelleme ile son işletim sistemi güncellemesini almış olacak.

Yayınlanan görselde yer alan bilgilere göre Mate 9 serisinin ardından Huawei P10, Huawei P10 Plus ve Nova 2S modelleri de Android 9 Pie güncellemesini alacak. İlk olarak Çin'de dağıtılacak olan güncellemelerin daha sonra kademeli olarak dünya genelinde sunulacağını söyleyebiliriz.

Eğer sizde bu cihazlardan herhangi birini kullanıyorsanız Mart ayı içerisinde telefonunuzun yazılım güncelleme menüsüne girerek ara sıra güncellemeleri kontrol edebilirsiniz. Şuan için Avrupa ve diğer pazarlarda güncellemelerin tam olarak hangi tarihlerde dağıtılacağı belirtilmedi. 

EMUI 9.0 güncellemesi ile beraber cihazlara sistem performans artışı, pil performansı iyileştirmeleri, kamera iyileştirmeleri, GPU Turbo, yüz tanıma ile kilit açma ve birçok farklı özellik gelecektir.

Whatsapp