Huawei Mate 9 kutu açma vidosu yayınlandı

Duyurunun hemen ardından Huawei Mate 9 için videolar arka arkaya gelmeye başladı.

Huawei, yeni akıllı telefonunu dün resmi olarak duyurdu. Huawei Mate 9 adı ile gelen cihaz tasarımı ve teknik özellikleri ile dikkat çekerken, ayrıca bu akıllı telefonun daha farklı bir versiyonu da daha üst düzey özelliklerle geldi. Bu model ise Huawei Mate 9 Porsche Edition adı ile gün yüzüne çıktı.

https://www.youtube.com/watch?v=M3RyS6glXh8

Huawei Mate 9'un duyurulması ile birlikte de videolar da gelmeye başlarken, bunlardan bir tanesi de PhoneArena'dan geldi. Teknoloji sitesi Huawei Mate 9'un kutusunun içeriğini ortaya çıkartan ik kutu açma videosu ile karşımıza geldi.

Huawei Mate 9, 5.9" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD ekran içeriyor. Porsche Design ise 5.5" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde iki yanı kavisli dokunmatik ekran içeriyor. Bu versiyon 6GB sistem belleği ve 256GB dahili veri kapasitesi içerirken, Huawei Mate 9 ise 4GB sistem belleği ve 64GB dahili veri kapasitesi ile geldi.

Cihaz gücünü ise firmanın kendisi tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemci ve ARM Mali-G71 grafik işlemcili HiSilicon Kirin 960 yonga setinden alıyor.

Yeni akıllı telefonun arkasında 20MP + 12MP olmak üzere çift kamera bulunuyor. Huawei Mate 9'un önünde ise 8MP Selfie kamerasına yer verilmiş. Google'ın yeni Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi ile duyurulan cihaz ayrıca 4.000mAh batarya içermekte.

Huawei Mate 9'un kutusunun içerisinde cihaz, kulaklık, USB Type-C şarj kablosu, şarj adaptörü ve bir şeffaf koruyucu kılıf yer almakta.

Whatsapp