Huawei Mate 9 akıllı telefonun kamerası ne kadar iyi?

Huawei'nin yeni üst seviye cihazı Mate 9'un DxOMark puanı geldi.

Akıllı telefon pazarında yer alan akıllı telefonlar gittikçe gelişen donanım özelliklerine sahip olurken, özellikle de kameralar son dönemde yeni teknolojilerle, profesyonel fotoğraf makineleri ile yarışır bir hale geldiler. Akıllı telefon üreticileri ayrıca cihazlarının ön ve arkasında ayrı ayrı kameraya yer verirken, bu kameralar bazen önde ve arkada çift olarak da yer almakta.

Son dönemde sunulan önemli modellerden birisi Huawei'nin yeni üst düzey özelliklere sahip olan phablet modeli Huawei Mate 9 olurken, çift arka kamera tasarımına sahip olan bu cihaz geçtiğimiz gün ülkemizde de satışa sunulmaya başlanmıştı.

Akıllı telefon meraklıları bu cihazın kamera performansını merak ediyor ve bu konuda en güvenilir kaynak ise DxOMark olurken, cihazın DxOMark puanının 85 olduğu bilgisi geldi. Bu puan çift arka kamera içeren diğer bir önemli model LG V20 ile aynı.

DxOMark'a baktığımızda en üst sırada Google'ın kısa süre önce sunduğu akıllı telefon modeli Google Pixel yer alıyor ve bu cihazın puanı 89. Daha sonra 88 Puan ile HTC 10, Samsung Galaxy S7 edge ve Sony Xperia X Performance geliyor.

87 puan alan dört cihaz Moto Z Force Droid, Samsung Galaxy S6 edge, Sony Xperia XZ ve Sony Xperia Z5 olurken, 86 puan alan akıllı telefonlar ise Apple iPhone 7, LG G5, Samsung Galaxy Note5 ve Samsung Galaxy S6 edge olmakta.

Whatsapp