Huawei Mate 9 akıllı telefonun AnTuTu skoru ortaya çıktı

Huawei'nin yeni Kirin 960'lı akıllısı Mate 9'un AnTuTu puanı ortaya çıktı.

Huawei, geçtiğimiz günlerde yeni bazı akıllı telefon duyuruları gerçekleştirdi. Firmanın akıllı telefonları Huawei Mate 9 çatısı altında birleşseler de hem tasarım hem de donanım yönünden farklılıklar gösteriyorlar.

Huawei Mate 9 en büyük model olarak gelirken, ayrıca bu cihazın hem daha küçük hem de daha üst donanım özellikleri içeren ve kavisli ekranı ile gelen Huawei Mate 9 Porsche Edition da resmi olarak duyurulmuştu. Huawei ayrıca biraz ikinci cihazın Huawei Mate 9 Pro olarak adlandırılan bir versiyonunu da bir kaç gün önce Çin'de gün yüzüne çıkardı.

Huawei Mate 9, firmanın kendi geliştirdiği ve yine kısa süre önce duyurulan HiSilicon Kirin 960 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga seti sekiz çekirdekli işlemci ve ARM Mali-G71 grafik işlemci içeriyor. Yeni yonga setinin gücünü gösteren en önemli kıstas benchmark uygulamaları olurken, bunlar arasında AnTuTu öne çıkan isimlerden olmakta.

Huawei Mate 9'un AnTuTu sonucu ortaya çıktı ve baktığımızda cihazın 132.289 puan aldığını görüyoruz. Bu puan Qualcomm Snapdragon 821'li son dönemde pazara sunulan cihazların 160.000 seviyesindeki puanına göre biraz düşük kalıyor. Ayrıca Apple'ın yeni dört çekirdekli işlemcili Apple A10 Fusion yonga setine sahip iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde ise bu rakam 170.000 seviyesini aşıyor.

Huawei Mate 9 akıllı telefon, 5.9" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD ekran, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, 20MP + 12MP çift arka kamera, 8MP ön kamera, Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi özelliklerine sahip.

Whatsapp