Huawei Mate 30 Pro DXOMARK Listesinde İlk Sıraya Yerleşti

Huawei'nin en yeni amiral gemisi Mate 30 Pro modeli DXOMARK kamera testinde gelmiş geçmiş en iyi kameraya sahip telefon unvanını elde etti.

Çinli üretici Huawei tarafından geçtiğimiz haftalarda duyurulan ve yine adından sıkça söz ettiren modeller arasındaki yerini alan Mate 30 ve Mate 30 Pro şimdiden milyonlarca kişinin dikkatini çekmeyi başarmış gibi görünüyor. İçerisinde her ne kadar Google uygulamaları yer almasa da Mate 30 Pro sahip olduğu donanımsal ve yazılımsal özelliklerle kullanıcıları kendisine çekmeyi başarıyor.

Dünyaca ünlü kamera test platformu DXOMARK yayınladığı son inceleme ile mevcut en iyi kameraya sahip telefonun Mate 30 Pro olduğunu gözler önüne serdi. Yapılan detaylı testlerin ardından akıllı telefonlar arasında birinci sıraya yerleşen Mate 30 Pro özellikle bu yönüyle kullanıcıları bir hayli memnun edecek gibi görünüyor.

Yapılan testlerin ardından Mate 30 Pro, fotoğraf kısmında aldığı 131 puan ile dikkat çekerken telefonun video tarafında ise 100 puan aldığını görüyoruz. Ön kamera tarafında 93 puan alan telefon bu yönüyle de rakiplerinden pekte geri kalmadığını gözler önüne seriyor.

Genel fotoğrafçılık konusunda P30 Pro'dan daha iyi işler çıkarmayı başaran Mate 30 Pro modelinin ön kamera konusunda Samsung Galaxy Note 10+ ve Galaxy S10 Plus modellerinden geride kaldığını görüyoruz.

Şimdilik Türkiye pazarında ne zaman ve hangi fiyat etiketi ile beraber satışa sunulacağı bilinmeyen Mate 30 Pro'nun yakın zamanda ülkemiz içinde duyurulmasını bekliyoruz.

Whatsapp