Huawei Mate 30 Lite HarmonOS İle Gelen İlk Telefon Olabilir

Huawei'nin geçtiğimiz günlerde duyurusunu gerçekleştirdiği kendi geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS, Mate 30 Lite ile beraber akıllı telefon pazarındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Huawei tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında duyurulan HarmonyOS adı verilen işletim sistemi çoklu platform desteği sayesinde geleceğin en büyük işletim sistemlerinden bir tanesi olacağının sinyallerini vermişti. Akıllı cihazların neredeyse tamamında kullanılabilir olması planlanan HarmonyOS işletim sisteminin en çok akıllı telefonlarda nasıl olacağı merak ediliyor.

Gelen raporlara göre şirketin HarmonyOS kullanacağı ilk akıllı telefonu Mate 30 Lite olacak. Çin'de bu işletim sistemi ile beraber piyasaya çıkacak olan telefon Avrupa pazarında ise EMUI 10 arayüzü ile beraber piyasaya sunulacak. Eylül ayında tanıtılması beklenen Mate 30 serisi ile beraber Mate 30 Lite modelininde duyurulması bekleniyor.

Eğer iddialar doğru ise Mate 30 Lite olarak piyasaya çıkacak olan telefon aslında geçtiğimiz aylarda duyurulan Nova 5i Pro ile temelde aynı cihaz olacak. Nova 5i Pro'nun içerisinde 6.26 inç LCD ekran, Kirin 810 yonga seti ve ekrana gömülü bir ön kamera yer alıyordu. Arka tarafta 48 MP çözünürlüğünde ana kamera, 8 MP + 2 MP + 2 MP yardımcı kameralar olmak üzere dörtlü kamera kurulumu ile beraber gelen telefon 4000 mAh kapasiteli pil ile kullanıcılara iki güne varan kullanım imkanı sunuyordu.

Whatsapp