Huawei Mate 30 Fiyatında Şok İndirim 

Huawei, yeni amiral gemisi Mate 30'un fiyatında şok eden bir indirime gitti.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Huawei, yeni amiral gemisi Mate 30'un fiyatında çok büyük bir indirime giderek Çin satışlarını artırmayı hedefliyor. Huawei akıllı telefon satışlarının dünya çapındaki satışlarında düşüş olmasına rağmen Çin pazarındaki talep artıyor. Mate 30 serisi, 26 Eylül’de Çin’de resmi olarak satışa sunuldu. Akıllı telefon üreticisinin Çin pazarında yeni cihazların VMall.com’da satılmaya başlamasının ilk dakikasında yeni modelden 500 milyon CNY (70 milyon $) gelir elde etti.

Huawei, yeni Mate 30 serisinin şimdilik 4G versiyonlarını satışa sundu ve 5G destekli Mate 30 modellerinin de Kasım ayında satışa sunulacağı belirtiliyor. Huawei, Almanya'daki etkinliğin ardından 799€ (875$) olarak açıkladığı Mate 30'un fiyat etiketini, yaklaşık %35 düşürdü ve akıllı telefonu 3.999 CNY (561$) fiyatla satışa sundu. Huawei CEO'su Richard Yu, yeni fiyat indirimini sosyal medya üzerinden açıkladı. 

Daha pahalı olan Mate 30 Pro, piyasaya sunulduğu ilk günün ardından tükendi ancak bazı kaynaklara göre Mate 30 modelini satın almak hala mümkün. Bu nedenle Mate 30 Pro'yu satın almak isteyenlerin ön sipariş vermeleri gerekiyor. 

ABD hükümeti tarafından uygulanan yasak, akıllı telefon pazarının iki numaralı üreticisini, Google servisleri yüklü olmayan bir amiral gemisini piyasaya sürmeye zorladı. Ancak yine de Huawei yetkilileri, satışların yeterli göreceğini ve katlanabilir Huawei Mate X'in piyasaya sunulması ile de artacağını düşünüyor. 

Whatsapp