Huawei Mate 20'nin Çalışır Haldeki Bir Örneğinin Videosu Sızdırıldı

Huawei'nin üçlü arka kameraya sahip yeni amiral gemisi Mate 20'nin çalışır haldeki bir örneğinin videosu sızdırıldı.

Son günlerde Mate 20 Pro'nun sızıntıları ile gündem meşgulken diğer taraftan Mate 20'nin yeni sızıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Huawei'nin piyasaya süreceği üst seviye cihazlardan biri olan Mate 20'nin canlı bir örneği Weibo üzerinde paylaşılan bir video ile net bir şekilde tekrar ortaya çıkmış oldu.

Söz konusu video oldukça kısa fakat bu kısa süre içerisinde cihazın hem ön yüzü hem de arka yüzü net bir şekilde görülüyor. Arka tarafta üçlü kamera ve LED flaş kurulumundan oluşan kısım kare bir yapıya sahipken bu yapının hemen altında ise dairesel olarak tasarlanmış bir parmak izi okuyucusu bulunuyor. Yeni nesil Leica kameralar ile akıllı telefon kameraları konusunda devrim yaratmayı planlayan Çinli Huawei bu konuda rakiplerini geride bırakmayı hedefliyor.

Ön tarafa geldiğimizde videoda yer alan normal Mate 20, her iki tarafta çok ince çerçevelere sahipken alt tarafta biraz daha kalın bir çerçeveye sahip olacak. Üst tarafta ise çentikli bir yapıya sahip olan cihazın %90'dan fazla bir ekran kasa oranı sunması bekleniyor. Daha önceki sızıntılarda Mate 20 Pro'nun geniş bir çentiğe sahip olduğunu görmüştük. Normal Mate 20 ise daha ufak bir çentik ile birlikte geliyor.

Ekim ayında resmi olarak duyurulacak cihazın önümüzdeki ayın sonuna doğru satışa sunulması bekleniyor. Piyasaya siyah, mavi ve yeşil gibi farklı renk seçenekleri ile çıkacağı düşünülen cihazın en geç yıl sonuna doğru ülkemizde resmi olarak satılacağını düşünüyoruz.

Whatsapp