Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro'nun Kamera Kurulumu, Kod Adları ve Bazı Ayrıntıları Sızdırıldı

Huawei’nin phablet sınıfı amiral gemisi akıllı telefonları Mate 20 ve Mate 20 Pro'nun özelliklerine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Dün, XDA Developers, sızan yazılım dosyaları aracılığıyla gelecek Huawei Mate 20 serisi hakkında önemli bilgiler açıklamıştı. Çin merkezli yayınlarda, tedarik zinciri kaynaklarından olduğu iddia edilen birkaç  bazı yeni bilgiler daha yayınlanmaya başladı. Yeni bilgiler, Mate 20 ve Mate 20 Pro'nun her ikisinin de üçlü kamera özelliğine sahip olacağını iddia ediyor. Ayrıca Kirin 980 yonga setinin Huawei tarafından tasarlanan GPU yerine ARM grafik işlemci birimine sahip olacağı belirtiliyor. 

Habere göre, duyurusu yaklaşan Huawei Mate 20, Himakod adı altında geliştiriliyor ve Çin radyo iletim kuruluşu bu cihazın HMA-AL00 ve HMA-TL00 varyantlarını zaten onayladı. Huawei Mate 20 Pro'nun ise Laya kod adına sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca her iki telefonun da üçlü kamera kurulumuna sahip olacağı söyleniyor. 

Huawei Mate 20, 12MP + 20MP + 8MP üçlü kamera ile gelebilir. Mate 20 Pro ise 40MP + 20MP + 8MP üçlü kameraya sahip olacak. Benzer işlemci modellerinde olduğu gibi Mate 20 ve Mate 20 Pro'nun Kamera lensleri de aynı olacak ve Leica tarafından desteklenecek. 

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro'nun Sony IMX300 ve IMX600 sensörlerini kullanması bekleniyor. Mate 20’nin üçüncü sensörü yeni bir CMOS telefoto lens olacak. Üçlü kamera maliyetinin P20 Pro'nun 60$'lık maliyetinden 40$'a düşmesi bekleniyor. Dolayısıyla üçlü kameranın dahil edilmesi Mate 20'nin maliyetini artırmayacak. 

Bu ayın sonunda duyurulacak olan Kirin 980 yonga setinin Mate 20 ikilisine güç vereceği aşikar. Huawei'nin 7nm'lik yonga setinin maksimum 2.8 GHz saat hızında çalışması bekleniyor. Söylentilere göre Huawei'nin kendi tasarımı bir GPU kullanacağı iddia edilmişti ancak Mali G72-MP24 GPU kullanılacağı belirtiliyor. Huawei Mate 20, geçtiğimiz günlerde 3C sertifika sürecinde ortaya çıkmış ve burada 40W,hızlı şarj özelliği doğrulamıştı. 

Whatsapp