Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro Üç Kamera ve Kirin 980 İle Duyuruldu

Huawei'nin uzun zamandır beklenen Kirin 980 işlemcili yeni amiral gemisi cihazları Mate 20 ve Mate 20 Pro bugün düzenlenen bir etkinlik ile resmi olarak duyuruldu.

Huawei bugün düzenlediği büyük bir etkinlik ile Mate 20 Pro ve Mate 20 modellerini tanıttı. Tanıtılan cihazlar arasında Mate 20 Pro gerek kamera gerekse şarj teknolojisi konusunda diğer cihazlara büyük bir fark atmış gibi görünüyor. Android tarafındaki ilk 7 nm işlemci olan Kirin 980'den gücünü alan Mate 20 Pro ön tarafta yer alan 6.39 inç boyutunda 2K + çözünürlüğünde çift taraftan kıvrımlı OLED ekranı ile adeta göz kamaştırıyor.

Arka tarafta üçlü kamera kurulumuna sahip olan Mate 20 Pro 40 MP çözünürlüğünde F / 1.8 diyafram aralığına sahip ana kamera, f / 2.2 diyafram aralığına sahip ultra geniş lensli 20 MP yardımcı kamera ve 8 MP çözünürlüğünde f / 2.2 diyafram aralığına sahip bir telefoto kamera ile beraber geliyor.

Mate 20 Pro'nun sahip olduğu güçlü kamera kurulumu sayesinde sadece 2.5 cm gibi bir mesafeden makro çekimler yapabiliyorsunuz. yapabilir. Video tarafında yapay zekadan büyük yardım alan cihaz bu sayede bir önceki modele kıyasla videolarda çok daha iyi sonuçlar verebiliyor.

Ön tarafta 24 MP çözünürlüğünde f/2.0 diyafram aralığına sahip bir kamera bulunduran Mate 20 Pro kağıt üstünde dünyadaki en iyi kameraya sahip akıllı telefon gibi görünüyor. Geniş çentikli bir tasarıma sahip olan cihazda gelişmiş bir 3D yüz tarama sistemi de yer alıyor.

Mate 20 Pro sahip olduğu 4200 mAh kapasiteli pilin % 70'ini sadece yarım saat gibi bir sürede SuperCharge teknolojisi sayesinde doldurabiliyor. Huawei Mate 20 Pro ses konusunda belkide bugüne kadar görmediğimiz ilginç bir tasarıma sahip diyebiliriz.

Cihazda yer alan stereo ses sisteminin USB Type C girişi içerisine yerleştirildiği belirtiliyor. Ayrıca IP68 su ve toza dayanıklılık sertifikası bulunan cihaz genel paket itibari ile dolu dolu geldi diyebiliriz. Sadece 6 / 128 GB varyantı duyurulan cihazın Avrupa fiyatının ise 999 Euro olduğu belirtiliyor.

Diğer taraftan daha uygun fiyat etiketine sahip olacağı bilinen Huawei Mate 20 ise abisine kıyasla daha ufak bir çentikli ekrana sahip olacak. Ön tarafta 6.53 inç boyutunda Full HD + çözünürlüğünde bir ekrana sahip olacak cihazın arka tarafında da Pro'dan daha düşük seviyede bir kamera kurulumuna sahip olacağını söylememiz gerekiyor.

Arka tarafta yer alan üçlü kamera sisteminden ana kamera 12 MP f / 1.8 diyafram aralığı sunarken yardımcı kameralar ise 16 MP f / 2.2 diyafram aralığı ve 8 MP f / 2.4 diyafram aralığı sunuyor. Benzer şekilde 24 MP çözünürlüğünde ön kamera bulunan Mate 20'de ne yazık ki gelişmiş bir yüz tarama sistemi yer almıyor.

Mate 20'nin içerisinde Kirin 980 işlemci, 4000 mAh kapasiteli pil ve Android 9.0 Pie üzerine kurulu EMUI 9 arayüzü yer alıyor. Bunların yanı sıra Mate 20'de Pro'nun aksine 3,5 mm kulaklık girişi yer alıyor. Fakat stereo ses sistemi ve su geçirmezlik sertifikası Mate 20'de yer almıyor. Piyasaya 4 / 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı seçeneği ile sürülecek olan cihazın ülkemizdeki fiyatının ne kadar olacağı şuan için bilinmiyor.

Whatsapp