Huawei Mate 20 Resmi Basın Görselleri İnternete Sızdırıldı 

Huawei Mate 20'nin internete sızdırılan resmi basın görselleri, akıllı telefonun su damlası tasarımlı çentiğini ve üç lensli arka kamera kurulumunu gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz hafta, Huawei'nin premium seviye amiral gemisi Mate 20 Pro modeli, bir dizi basın görseli ile internete sızdırılmıştı. Dün de fiyat bilgileri gelen yeni Mate 20 serisinin, biraz daha uygun fiyatlı modeli olacak Mate 20 de, bugün resmi basın görselleri ile karşımıza çıkıyor. 

Mate 20, ön taraftan bakıldığında Mate 20 Pro'ya göre bazı farklılıklar içeriyor. Öncelikle, çift kenarı kavisli 6.3 inç OLED ekran yerine Mate 20'de düz LCD panel bulunacak. Çerçeve tasarımına baktığımızda ise Mate 20'nin biraz daha küçük alt çeneye sahip olduğu görülüyor. Ön panel tasarımı, ön kameraya ve yakı lık sensörüne ev sahipliği yapan, su damlası tasarımlı çentikle tamamlanıyor. Küçük çentik nedeni ile Mate 20'de 3D yüz tanıma özelliği olmayacak.

Telefonun arka tarafına baktığımızda ise Mate 20 Pro'daki ekran içi parmak izi tarayıcı yerine, Mate 20'nin arka tarafında parmak izi tarayıcı sensörü bulunuyor. Paemak izi tarayıcı, üç lensli kameraya ev sahipliği yapan arka kamera ünitesinin hemen altında yer alıyor. Bu modelde ana kamera 20MP çözünürlüğe sahipken, monokrom sensör 12MP çözünürlükte olacak. Yeni geniş açılı kamera söz konusu olduğunda ise 8MP çözünürlük bekleniyor.

Mate 20, Kirin 980 yonga seti ve 4GB'dan başlayan RAM seçenekleri ile Huawei Mate 20 Pro'nun ayak izlerini takip edecek. Benzer şeklide minimum 64GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. En pahalı versiyonunun ise 8GB RAM ve 512GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. 

Resmi basın görselleri dışında aynı kaynak, Huawei Mate 20'nin Avrupa fiyatının 750€'dan başlayacağını iddia ediyor ki bu da dün ortaya çıkan fiyatlarla uyumlu görünüyor. 

Whatsapp