Huawei Mate 20 Pro özellikleri detaylandırıldı

Huawei tarafından geliştirilmekte olan amiral gemisi cep telefonu Mate 20 Pro'ya ait teknik özellik bilgileri detaylanmaya başlanıldı.

Geçen yıl ve bu yıla üretimini gerçekleştirdiği yeni nesil akıllı cep telefonu modelleriyle birlikte damga vurmayı başaran Çin merkezli Huaewi firması, tanıtmaya hazırlandığı yeni telefon serisi Mate 20 üzerinde çalışıyor. Seri içerisinde Mate 20, Mate 20 Lite ve Mate 20 Pro olmak üzere 4 farklı modelin yer alması beklenilirken, şirketten bu cihazlara ait bir bir sızıntılar kamuoyuna gelmeye devam ediyor.

Öne sürülen ve sızdırıldığı iddia edilen detaylara göre şirketin gerçekleştireceği Huawei Mate 20 Pro isimli modelde 4.200 mAh kapasitesindeki bir batarya ger alacakken, cihaz 6.9 inç genişliğinde olan bir dokunmatik panel üzerinde şekillenecek. Cihazda parmak izi okuyucusu olarak ise ekran altı parmak izi sensörü kullanılacakken, bu özelliğin sadece Pro modellerinde yer alması bekleniliyor.

Arka yüzü cam olarak dizayn edilecek olan ürünün ön yüzünde de damla şeklinde bir ekran çentiği bulunacakken, cihaz kablosuz olarak şarj desteğine sahip olacak. Kutusundan Android P işletim sistemiyle birlikte çıkacak olan cihaz, 6 GB kapasitesindeki RAM bellek ile 128 GB dahili depolama alanı gibi önemli detayları içerecek.

Huawei Mate 20 serisi altındaki tüm cihazların tanıtımı büyük olasılıkla ve sızan detaylara göre Ağustos ayının son döneminde kapılarını ziyaretçilerine açacak olan IFA 2018 fuarında gerçekleştirilip üzerinde yer alan tüm sır perdeleri böylelikle detaylanmış olacak.

Whatsapp