Huawei Mate 20 Pro 6.2 İnç Boyutunda Ekran İle Birlikte Gelecek

Büyük ekranlı yeni amiral gemisi Mate 20 Pro'nun iddia edildiğinin aksine 6.9 inç yerine 6.24 inç boyutunda bir panel ile birlikte geleceği ortaya çıktı.

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro'nun Ekim ayı ortasında resmi olarak düzenlenecek olan bir etkinlik ile duyurulması bekleniyor. Mate 20 Pro'nun daha önce ortaya çıkan raporlarda iki taraftan kavisli kenarları olan 6,9 inçlik OLED ekrana sahip olduğu iddia ediliyordu. Bugün ortaya çıkan görsel bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını gösterdi.

Çinli firma 6.9 inçlik bir ekrandan ziyade Mate 20 Pro'da en azından CAD tasarımlarına göre daha küçük diyebileceğimiz 6,24 inçlik bir panel kullanacak. Ayrıca cihazın önceki sızıntılarda ortaya çıktığı gibi gelişmiş bir yüz tanıma özelliğine sahip olacağını söyleyebiliriz. Yeni amiral gemisinde aynı zamanda Samsung benzeri her iki taraftan kavisli kenarları olan bir ekran paneli kullanılacak.

Diğer taraftan Mate 20 Pro'da Kirin 980 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı gibi özelliklerin yer alacağı söyleniyor. Kamera tarafında 40 MP çözünürlüğünde bir ana kamera, 20 MP çözünürlüğünde monokrom kamera ve 8 MP çözünürlüğünde bir telefoto kamera kullanılacağı söyleniyor. Yazılım tarafında Android 9 Pie işletim sistemi üzerinde çalışan EMUI 9.0 arayüzü ile birlikte gelecek olan cihazda 4000 mAh kapasiteli pil kullanılacağı iddia ediliyor.

Ekim ayı içerisinde tanıtılacağı bilinen cihazın şimdilik fiyatı hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor. Ülkemizde de satışta olan Huawei cihazlarının yeni modellerinin de kısa sürede ülkemize gelmesi bekleniyor.

Whatsapp