Huawei Mate 20 Lite TENAA Listesi, Cam Tasarım ve Güncellenmiş Kamera Tasarımını Doğruladı

Huawei'nin yeni nesil Kirin serisi işlemcilerle donatılacak Mate 20 serisi akıllı telefonlarını duyurması beklenirken, Mate 20 Lite, TENAA üzerinde ortaya çıktı.

Huawei’nin daha önceki tanıtım etkinliği tarihleri göz önüne alındığında, Huawei Mate 20 serisinin de Ekim ayı ortalarında gün yüzüne çıkması muhtemel görünüyor. Geçen yıllarda olduğu gibi yeni Mate 20 serisi, standart model, Pro versiyonu ve bir de Lite versiyonundan oluşacak. Bu noktada, üç cihaz hakkında çok fazla şey bilinmemekle birlikte, uygun fiyatlı modelin görüntüleri, Çin'de yeni bir TENAA listesinde ortaya çıkmış görünüyor. 

Cihazın ön tarafına baktığımızda, düşük ışıklandırma nedeni ile ekranın hangi en-boy oranını kullandığını söylemek oldukça zor. Bununla birlikte, sensörlerin yerleşimi, 19:9 en-boy oranına sahip ekranın çentikle tamamlandığını gösteriyor. Sonuç olarak, Çinli üretici P20 Lite'da kullanılan çift kamera kurulumu ve kulaklığa yer verecek gibi görünüyor. Böylece Huawei Mate 20 Lite'ın ön tarafı, firmanın diğer bütçe grubu akıllı telefon modellerine benzeyebilir. 

Arkaya doğru hareket eden yeni cam tasarım, geçen yılki akıllı telefonlarda kullanılan alüminyum tasarımın yerini alıyor. Dahası, Mate 10 Lite'da bulunan kompakt dikey modül, farklı renkli şerit sayesinde, Mate 10 Porsche Design'da kullanılan tasarıma benzeyen, çok daha belirgin bir tasarımla değiştirilmiş. Arka panelin çift kamera ünitesi ve parmak izi tarayıcıya sahip olduğunu belirtmeliyiz. 

Bu tasarım detaylarının dışında, akıllı telefon hakkında pek bir şey bilinmemekte. Ancak en son söylentilere göre Mate 20 Lite'ın Kirin 710 yonga seti, 4GB RAM ve 64GB veya 128GB dahili depolama alanı ile birlikte gelmesi bekleniyor. Ayrıca cihazın EMUI arayüzünün güncellenmiş versiyonu ve Android 9.0 P güncellemesi ile piyasaya sunulması bekleniyor .

Whatsapp