Huawei Mate 11 (veya Mate 20) Ekran İçi Parmak İzi Tarayıcı ile Gelebilir

Huawei P20 Serisi duyurulmadan, bir sonraki Mate serisi hakkında söylentiler gelmeye başladı. Mate 11 veya Mate 20 adını alacak cihazın parmak izi tarayıcı ile gelmesi bekleniyor.

Son yıllarda parmak izi teknolojisinin bir sonraki evresi olması beklenen ekrana entegre parmak izi tarayıcı sensörleri, nihayet Vivo X20 Plus UD ve Vivo X21 UD ile gerçeğe dönüştü. Bu iki akıllı telefon, Synaptics'in çözümünü kullanarak, ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip ilk akıllı telefonlsr olmayı başardı. 

Görünüşe göre Huawei de ekranın altına entegre edilen parmak izi tarayıcı çözümünü, Huawei Mate 11 (Veya Mate 20) modelinde sunmaya hazırlanıyor. Ancak yine de Huawei'nin Qualcomm'un ultrasonik parmak izi çözümünü kullanmayı tercih edeceği iddia ediliyor. Bu durumda, yeni Mate 11 akıllı telefon, dahili parmak izi tarayıcı sensöre sahip ilk akıllı telefon olabilir. 

Huawei Mate 11 / Mate 20 akıllı telefonun, üçüncü çeyrek sonunda veya dördüncü çeyreğin başında (yani eylül ya da ekim ayları) piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu arada, Qualcomm'un, ultrasonik sensörünü geliştirmek için dokunmatik ekran çözümleri sunma konusunda uzmanlaşmış, Tayvan merkezli GIS ve Çin'li O-film Tech ile işbirliği yaptığı iddia ediliyor. 

Qualcomm'un ultrasonik parmak izi çözümü, geleneksel muadillerinden üç kat daha pahalı, ancak modül sadece 0.44 mm kalınlığında ve "normal" kapasitif tarayıcıların sadece 200-300 mikron cam kalınlığına kıyasla "800 mikron cam kalınlığına kadar" hassas çalışabiliyor. Buna ek olarak Qualcomm sensörler, parmaklarınız ıslak veya kirli olsa bile aynı hassaslığını koruyabiliyor. 

Huawei, ekran içi parmak izi sensörlerine odaklanan tek Çinli şirket değil, diğer Çin merkezli üreticiler de bu teknolojiyi uluslararası pazarlara yönelik cihazlara dönüştürmeye karar vermiş durumda. Çin'de satışa sunulmak için üretilecek “piyasa tepkilerini test etmek” ve olası patent ihlaliyle ilişkili riskleri azaltmak için 3D yüz tanıma modülleri içerebilir. 

Whatsapp