Huawei Mate 10'un Yeni Görüntüleri Sızdırıldı

Huawei'nin 16 Ekim tarihinde tanıtımını yapacağı yeni amiral gemisi Mate 10'un yeni görselleri internete sızdırıldı.

Huawei, geçtiğimiz çift kamera kurulumuna sahip akıllı telefon modellerini gösteren bir görüntü yayınlamıştı. Sadece bir tanesi hariç, görüntüdeki tüm modeller piyasaya sürülmüş durumdaydı. Görüntüde yer alan Huawei Mate 10 ise 16 Ekim tarihinde gün yüzüne çıkacak. Huawei üretimi olan Kirin 970 yonga seti nedeni ile Mate 10'a dair beklentiler artıyor. Kirin 970 yonga seti, 10nm işlem sürecinde geliştirilen Kirin 970, bigLITTLE mimarisini kullanan Cortex-A53 ve Cortex-A73 CPU çekirdeklerine sahip. 

https://www.youtube.com/watch?v=leXa0E1qahA

2.8 gHz'e kadar saat hızlarını, Mali-G71 MP8 GPU ve LPDDR4 RAM'i 1866MHz'de destekleyen Kirin 970 yonga seti ayrıca özel AI yeteneklerini de içeriyor. Yonga aynı zamanda RGB sensörünü kullanan çift kamera sistemiyle ve tek renkli sensörlerle de uyumlu. Huawei bu kamera kombinasyonunu daha önce kullandı, bu yüzden Mate 10'da tekrar görmeyi bekliyoruz.

Bugün, Huawei Mate 10'un bazı görüntüleri internete sızdırıldı. 16 Ekim tarihinde duyurulacak olan akıllı telefonun ana ekran tuşu üzerinde parmak izi tarayıcıya sahip olduğu belirtiliyor. Telefonunun ekranının 5.9 inç büyüklüğünde olduğu ve 3.5mm kulaklık girişine sahip olduğu iddia ediliyor. Cihaz ayrıca USB-C bağlantı noktası, 6GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı ile birlikte geliyor. 

Huawei, dünyanın en iyi akıllı telefon üreticisi olmak için Apple ve Samsung'u geride bırakmak istiyor. Bu yolda önemli bir adım atan Çin merkezli üretici, bugün gelen raporlara göre Apple'ı geride bırakmış durumda. Şirket, Huawei Mate 10 satışları ile ikinciliği perçinlemek istiyor. Öte yandan Huawei, birincilik hedefi olarak 2021 yılını seçti. 

Whatsapp