Huawei Mate 10'un Görüntüsü Sızdırıldı

Huawei'nin 16 Ekim etkinliğinde tanıtacağı yeni amiral gemisi Huawei Mate 10'a ait olduğu iddia edilen bir görüntüsü internete sızdırıldı.

Çin merkezli üretici Huawei, yaklaşık bir ay sonra 16 Ekim tarihinde yeni amiral gemisi Huawei Mate 10'un resmi tanıtımını ancak Evan Blass sayesinde, Huawei Mate 10'un tasarımına göz atma şansını elde ediyoruz. 

Huawei Mate 10, Çin merkezli şirketin, Galaxy Note8'in rakibi olacak bir sonraki raki büyük ekranlı akıllı telefonu ancak Note8'de iki gibi dokunmatik kalem desteği bulunmuyor. Ayrıca sızdırılan görselden de anlaşılacağı üzere, altta ve üstte küçük çerçeveleri bulunan cihazın, yanlarında da çok ince de olsa çerçeveler mevcut. Ancak yine de oldukça yüksek ekran gövde oranına sahip olacağını söyleyebiliriz. 

Huawei Mate 10'un Çinli şirketin yenilerinin üretilen Kirin 970 yonga seti ve çift kamera kurulumu ile birlikte gelmesi bekleniyor. Leica ortaklığında geliştirilen Mate 10'un çift kamerasındaki ikincil sensörün monochrome olacağı biliniyor. Bu cihaz ve sahip olduğu Kirin 970 yonga seti, Huawei'nin yapay zeka (AI) bilgi işlem teknolojilerine adım atmasına izin verecek.

Huawei Mate 10'un aynı zamanda Android 8.0 Oreo güncellemesi üzerine inşa edilmiş en yeni EMUI arayüzü ile çalıştığı söyleniyor ki Mate 10 aynı zamanda Huawei'nin ilk Android 8.0 Oreo yüklü akıllı telefonu olacak. 

Huawei Mate 10'un diğer özellikleri arasında 5.9 inç ekran, 3.5 mm kulaklık girişi, USB-C bağlantı noktası, 6GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı yer alıyor. Daha yüksek özelliklere sahip bir de Huawei Mate 10 Pro versiyonunun da piyasaya sunulacağı iddia ediliyor.

Whatsapp