Huawei Mate 10'un Çerçevesiz Ekranı, EntireView Display Adını Alacak

Çerçevesiz ekran modasına Huawei, Mate 10 modeli ile katılmaya hazırlanıyor. Huawei'nin Mate 10'da kullanacağı çerçevesiz ekranın adı EntireView Ekran olacak.

Akıllı telefon üreticileri artık kullandıkları her teknolojiye yeni bir ad veriyor. Özellikle ekranlar bu dönemde oldukça popüler. Ekran teknolojilerinin adlandırılması furyasına şimdi de Çin merkezli üretici Huawei katılıyor. Şirket, 16 Ekim'de piyasaya sürülecek olan Mate 10 ekranında, EntireView Display adını kullanacak. Bu Huawei'yi LG'nin FullVision ekranı ve Samsung'un Infinıty Ekranından, ekran adı markalaştıran üçüncü büyük üretici yapıyor. 

Huawei'nin phablet segmentindeki yeni amiral gemisi Huawei Mate 10, LG G6 ve Samsung Galaxy S8 ikilisine benzer bir şekilde çerçevesiz bir ekranla geliyor. Bu bilgi, Huawei'nin tüketici bölümü başkanı Richard Yu tarafından doğrulandı ve AB Fikri Mülkiyet Ofisi'ndeki patent listeleri Richard Yu'nun bu açıklamalarını destekliyor.

Huawei'nin yeni phablet akıllı telefonun, Japon Display Inc (JDI) tarafından tedarik edilecek olan 18:9 en-boy oranına sahip ve 6 inç büyüklüğünde olması bekleniyor. Ekran çözünürlüğü 2160 x 1080 piksel olacak ve Huawei Mate 10 akıllı telefon yeni 10 nm üretim mimarisinde geliştirilen  yonga seti Kirin 970'den güç alacak.

Huawei, son bir kaç yıldır akıllı telefon pazarında önemli bir gelişme kaydetti ve şu anda,Apple'ın çok bir farkla arkasında üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi konumunda. Şirketin yeni Huawei Mate 10 modeli ile birlikte artık akıllı telefon sektörünün en büyük ikinci üreticisi olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Huawei Mate 10, bazı iddialara göre küçük ekranlı kardeşi Mate 10 Lite ile birlikte piyasaya sürülecek. 

Whatsapp