Huawei Mate 10'a ait olduğu iddia edilen teknik özellikler

Çin merkezli Huawei firması tarafından yeni amiral gemisi modeli olarak geliştirilen Mate 10'un tanıtılmadan teknik özellikleri kamuoyuna sızdırıldı.

Akıllı telefon sektöründe özellikle son dönemlerde kendisine çizdiği yol haritasıyla oldukça iyi işler çıkartan ve dünyanın en önemli ikinci telefon üreticisi konumuna gelen Huawei firması, yeni akıllı cep telefonu üzerinde çalışıyor. Huawei Mate 10 olarak isimlendirilecek olan akıllı telefonun teknik özellikleri yapılacak lansman öncesinde sızdırılırken, bu özellikler teknoloji dünyasının gündeminde yer edinmeyi başardı.


Sızdırılan bilgilere göre Huawei Mate 10 sadece bir cep telefonu değil karşımıza bir cep telefonu serisi olarak çıkacak. Huawei Mate 10'un teknik özellikler anlamında oldukça güçlü olan Mate 10 Pro isimli bir modeli, daha uygun fiyatlı olan Lite isimli bir modeli ve standart olarak bir Huawei Mate 10 modeli tanıtılacak.


Huawei Mate 10 Pro: 5.99 inç genişliğinde Quad HD (1440 x 2880 piksel çözünürlüklü) 18:9 oranlı bir IPS LCD ekran üzerinde şekillenecek. Cihazın arka yüzünde 20 MP ve 12 MP olmak üzere çift kamera sensörü yer alacakken, ön kamerası ise 8 MP çözünürlüğünde kaliteli görüntüler oluşturabilecek. İçereceği LTE CAT.16 desteğiyle süper hızlı internet deneyimi ve IP68 sertifikasıyla ise suya karşı dayanıklı yapı sergileyecek.


Kirin 970 işlemcisi ile 6 GB kapasitesindeki RAM bellek cihazın kalbini oluşturacakken, 64 GB ve 128 GB dahili hafıza olmak üzere 2 farklı depolama sürümü bulunacak. Cihaz gücünü ise 4000 mAh kapasitesindeki batarya ile Android 8.0 Oreo işletim sisteminden sağlayacak.

Huawei Mate 10 Lite isimli model ise 5.88 inç genişliğinde olan 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü bir ekran üzerinde şekillenecek ve RAM kapasitesi 4 G'a düşürülecek. Dahili depolama alanı ise 64 GB olan cihaz, Kirin 970 işlemcisiyle birlikte gelecek. Diğer özellikleri ise Pro modeliyle aynı olacak.

Standart Huawei Mate 10 modelinin içereceği teknik detaylarla ilgili ise elimizde henüz net bir bilgi bulunmazken, cihazların 16 Eylül tarihi itibariyle lanse edilmesinin beklendiğini de sizlere hatırlatalım.

Whatsapp