Huawei Mate 10 Modelinde Kablosuz Şarj Özelliği Bulunmuyor

Huawei tarafından geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Huawei Mate 10 modelinde kablosuz şarj özelliğinin olmadığı ortaya çıktı.

Huawei Mate 10, Çinli üreticinin 2017 yılında piyasaya sunduğu en son nesil amiral gemisi cihazıdır. Mate 10 serisinin biraz farklı özelliklere sahip üç farklı çeşidi vardır. Bu üçü arasında Mate 10, en temel modeldir. Mate 10 Pro ve Mate 10 Porsche Design temel Mate 10 modeline kıyasla bir adım daha ileri seviyede özelliklere sahiptir.

Günümüzde hemen hemen tüm 2017 amiral gemilerinde bulunan bir özellik olan su geçirmezlik ne yazık ki Mate 10 modelinde yoktu. Mate 10 modelindeki bir diğer önemli eksik özellik ise kablosuz şarj özelliğinin cihazda bulunmaması.

Mate 10, Mate 10 Pro ve Mate 10 Porsche Design modelleri kablosuz şarj özelliğine sahip değil. 2017 amiral gemisi cihazlar için bu durum biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Şuanda bir çok 2017 amiral gemisi cihazı yeni iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X de dahil olmak üzere kablosuz şarj özelliği ile birlikte gelir. Kablosuz şarj, uzun süredir bir çok farklı amiral gemisi Android akıllı telefonda bulunan bir özelliktir. Bu özellik ile telefonunuzu herhangi bir kabloya bağlamadan kolayca şarj edebiliyorsunuz.

Kablosuz şarj özelliği ile cihazları şarj etmek bir akıllı telefonu şarj etmek için bir şarj cihazına kıyasla çok daha uzun sürdüğünden, bu özellik halihazırda çok kullanılmıyor fakat bu durum böylesine bir teknolojinin ilerde popüler olmayacağı anlamına gelmiyor.

Huawei, Mate 10'un her üç modelinde de 4000 mAh pil kullandı. Telefonların üçü de Huawei'nin Supercharge teknolojisini destekliyor. Bu da cihazları yalnızca yarım saatlik bir şarjla bir güne kadar kullanma imkanı veriyor. Huawei gibi yenilikçi bir firmanın en yeni amiral gemilerinde böylesine önemli ve dikkat çekici bir özelliği neden eklemediği bilinmiyor.

Whatsapp