Huawei Mate 10 Lite, 18:9 Ekran ve Dört Kamera ile Duyuruldu

Huawei, dün duyurusunu gerçekleştirdiği üst seviye Mate 10 modellerinin ardından bugün de Mate 10 Lite modelinin resmi olarak duyurdu. Mate 10 Lite, önde ve arkada çift kamera fe 18:9 ekrana sahip.

Huawei dün amiral gemisi telefonları Mate 10, Mate 10 Pro ve lüks Porsche Design Mate 10 modellerini resmi olarak açıkladı fakat, çok sayıda söylentiye konu olan daha uygun fiyatlı model olan Mate 10 Lite hakkında hiçbir şey söylemedi.

Huawei Mate 10 Lite şu an resmiyete kavuştu: şirket akıllı telefonu Çin'de resmi olarak duyurduktan sonra Avrupa için de resmi olarak açıkladı ve Avrupa'da Mate 10 Lite satış planları olduğunu doğruladı, ancak ABD için bulunabilirlik hakkında hiçbir açıklama yapılmadı.

Huawei Mate 10 Lite, 1080 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip 5.9-inç 18: 9 ekran ve minimize edilmiş  ön çerçevesi ile hoş bir orta seviye akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. Satış fiyatı 400$ olan cihazın, şimdiye kadar Avrupa'da Huawei'nin uyguladığı satış politikaları göz önüne alındığında, cihazın Avrupa için de 400€ fiyat etiketine sahip olacağı öngörülüyor. 

Amiral gemisi Mate 10 modellerinin aksine Mate 10 Lite, Huawei tarafındsn geliştirilen Kirin 659 yonga setinden güç alıyor. Mate 10 Lite, 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı ile birlikte çalışan Octa-core bir işlemciye sahip. Hibrit sim yuvası sayesinde cihazı çift olarak ya da tek sim + microSD kart ile kullanmak mümkün. 

Huawei Mate 10 Lite toplamda tam dört kamera ile birlikte geliyor. Mate 10 Lite'ın arkasında, 16 megapiksellik bir ana kamera ve 2 megapiksellik bir ikincil kamera bulunuyor; böylece, iPhone gibi cihazlardaki Portre Modu'na benzer, bulanık bir arka plana sahip fotoğraflar çekebiliyor. Ön tarafta ise 13 Megapiksellik kamera, 2 megapiksel bir kamera ile birlikte çalışıyor. Cihazın batarya kapasitesi ise 3.340 mAh oluyor. 

Mate 10 Lite konusunda kötü haber ise cihazın Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile kutusundan çıkıyor olması. Android 8.0 Oreo güncellemesi ile satışa sunulacak amiral gemi modellerinin aksine, Mate 10 Lite'ın bu güncellemeyi alması aylar sürebilir. Fiyat ise Avrupa'da 400 € olarak belirlendi ve telefon altın, grafit siyah ve aurora mavi renk seçeneklerine sahip olarak satışa sunulacak. Mate 10 Lite, Kasım ayının başında Avrupa'da satışa sunulacak.

Whatsapp