Huawei Mate 10 İçin 960 FPS Video Kaydı ve GPU Turbo Özelliği Geliyor

CES Asya etkinliği kapsamında teknoloji devi Huawei, akıllı telefonlarına gelecek olan yeni özelliklerden bahsetti.

CES Asya etkinliği bugün başladı. Çin mobil endüstrisindeki büyük isimler etkinlikte birer birer sahne alıyor. Huawei bugün etkinlik kapsamında bir konferans yaptı ve yeni duyurduğu GPU Turbo dahil olmak üzere diğer yeni özellikler hakkında ve mevcut cihazları hakkında bazı önemli bilgiler verdi.

Huawei Mate 10 serisi, GPU Turbo teknolojisini alan ilk cihazlar olacak. Huawei’nin GPU Turbo özelliği grafik biriminin işlem gücünü % 60 civarında artış sağlayabilirken aynı zamanda %30 daha iyi bir enerji verimliliği sağlayabiliyor. Bu yeni özellik geçtiğimiz hafta Honor Play modeli ile birlikte duyurulmuştu. 

Huawei marka cihazlarının çoğunda şirketin kendi geliştirdiği Kirin işlemcisi kullanıldığından dolayı duyurulan bu yeni özelliğin diğer cihazlara da geleceği açıklanmıştı. Yapılan açıklamaya göre GPU Turbo özelliği bulunan yeni güncelleme bu ayın sonuna kadar Huawei Mate 10 modelleri için dağıtılmış olacak.

Mate 10 ve Honor V10 modelleri Haziran ayı içerisinde GPU Turbo özelliğini alacak. Temmuz ayında ise P20 serisi, Mate RS Porsche Design, Nova 2s, Honor 10 ve MediaPad M5 modelleri bu güncellemeyi alacak. Ağustos ayında ise Nova 3e, Enjoy 8 Plus, Enjoy 7S, Maimang 6, Honor 9 Lite ve Honor Play 7X modelleri için benzer bir güncelleme gelecek. Hemen ardından Eylül ayında Mate 9 serisi ve son olarak Kasım ayında Huawei P10 serisi, Honor 9 ve Honor V9 modelleri bu önemli teknolojiye sahip olacak.

Etkinlikte ayrıca Mate 10 serisinin 26 Haziran'dan itibaren bulut teknolojisini destekleyeceği ve ayrıca video kaydı tarafında 960 FPS ağır çekim desteğini alacağı belirtilen telefon Temmuz ayı ortasında ise firmanın en yeni arayüzü olan EMUI 8.1 güncellemesini alacak.

Whatsapp