Huawei, Kirin 980'in Apple A12'den Daha İyi Olduğunu İddia Ediyor

Huawei'nin geliştirdiği ve IFA fuarında duyurduğu dünyanın ilk 7 nm işlemcisi olan yeni Kirin 980 firma tarafından yapılan açıklamaya göre Apple A12'den daha güçlü bir işlemci olacak.

Huawei önümüzdeki ay duyuracağı yeni Huawei Mate 20 Pro ve Mate 20 modellerinde 7 nm üretim sürecine sahip Kirin 980 işlemcisi kullanacağını daha önceden açıklamıştı. Londra’da düzenlenecek olan etkinlik ile Çinli firmanın yeni amiral gemileri tanıtılmış olacak. Huawei tarafından yapılan son açıklamaya göre Kirin 980 işlemcisi Apple tarafından duyurulan yeni Apple A12 işlemcisinden daha güçlü olacak.

Huawei Kirin 980 bir önceki nesil Kirin 970'den daha hızlı, daha akıllı ve daha verimlidir. Firmanın yaptığı açıklamaya göre üç yıl süren çalışmanın ardından Huawei, 6,9 milyar transistöre sahip olan Kirin 980'i Kirin 970'den % 75 daha hızlı ve grafik tarafında % 178 daha performanslı bir şekilde geliştirdi. Diğer taraftan Apple A12 işlemcisinde de benzer sayıda transistör kullanıldığı söyleniyor.

Ayrıca firma yeni Kirin 980 işlemcisinin endüstrinin iki sinirsel işlem birimi (NPU) ve Dual-NPU kurulumu ile donatılmış ilk işlemci olduğu konusunda oldukça iddialıydı. Bu sayede işlemci çok daha performanslı ve akıcı bir şekilde cihazın çalışmasını sağlayabiliyor.

Bağlantı tarafında 1.4 Gbps indirme hızına sahip LTE Category 21 ile gelen işlemci ayrıca dünyanın en hızlı WiFi çipi olan ve 1,7 Gbps indirme hızını destekleyen Hi1103 Wi-Fi modülünü taşıyor. Çift GPS modülü ile her koşulda en iyi bağlantı özelliklerini sunan Kirin 980'in gerçek kullanımda nasıl bir performans sergileyeceğini Mate 20 serisi ile beraber göreceğiz.

Whatsapp