Huawei, Katlanabilir Ekranlı Telefon Patenti Aldı

Huawei de katlanabilir bir ekrana sahip telefon patenti alarak, Samsung ve LG'den sonra katlanabilir telefonlara yatırım yapan firmalara katıldı.

Huawei, kamera konusunda öncü firmalar arasında yer almak için çok çalıştı ancak gelen bilgilere bakılırsa, Çin merkezli şirket katlanabilir ekranları da göz ardı etmiyor. Şirket, bir kitap gibi açılıp kapanabilen katlanabilir bir ekrana sahip akıllı telefon patenti alarak, bu konuda da önemli çalışmalar yaptığını ortaya koydu.  

Huawei'nin katlanabilir ekranlı akıllı telefon patent başvurusu, 2017 yılında 19 Eylül tarihinde WIPO üzerinden yapıldı ve bugün resmi olarak yayınlandı. Katlanma mekanizması, Microsoft Surface Book'takine çok benziyor ancak cihaz açıldığında ekranlar arasında daha az boşluk kalıyor gibi görünüyor. 

Ekran, ZTE Axon M'in iki panelli ekranının aksine tek bir panele sahip ve cihaz tamamen açıldığında bir tablet gibi oluyor. Patent başvuru dosyasında, cihaz katlanmış halde iken nasıl kullanılacağı hakkında herhangi bir bilgi vermiyor. Ancak bu durumda da bildirimleri ko trol etmenin kolay bir yolu olmalı. Bu, bir bildirim kedi ya da küçük ekstra bir ekranla olabilir. 

Whatsapp