Huawei, İlk Dört Ayda 5 Milyon Adet Mate 9 Sattı

Huawei’nin phablet segmentindeki üst seviye akıllı telefon modeli Mate 9'un satışları şirketin yüzünü güldürüyor. Huawei Mate 9'un satışları %36 oranında arttı.

Geçen ay Huawei P9 serisinin 12 milyon adet satış eşiğini geçtiğini öğrendiğimiz halde, Huawei, Mate 9 ile ilgili daha az bilgiyi kamuoyu ile paylaşmıştı. Fakat bu durum bugün, aşağıda gördüğünüz slaytın bugün bir şirket etkinliğinde paylaşılması ile birlikte açıklığa kavuştu diyebiliriz. 

Huawei, ilk dört ayda 5 milyon adetten fazla Mate 9 satmayı başardığını belirtiyor ve haklı olarak bununla övünüyor. Bu özellikle belirtilmedi, ancak bu rakamın Pro dahil olmak üzere tüm farklı Mate 9 versiyonlarının toplamı olduğu varsayılıyor.

Bu satış rakamı, 2015 yılının sonunda satışa sunulan Mate 8'in satış performansıyla karşılaştırıldığında %36'lık bir büyümeye işaret ediyor. Açıkçası şunu söylemek gerekir ki artık hergün daha fazla insan, Huawei'nin üst seviye phablet modelleri ile her seferinde daha iyi işler yaptığını düşünüyor. 

Huawei ayrıca, Huawei P9 modelinin 12 milyon adetlik satış başarısını da yine aynı sunum sırasında tekrarladı. Bu rakam da bir önceki amiral gemi akıllı telefon modeli Huawei P8 ile karşılaştırıldığında %152'lik bir büyümeye işaret ediyor ki bu da Huawei'nin ne kadar sağlıklı bir büyüme yakaladığını göstermesi açısından çok önemli. 

Huawei P9'un satış rakamlarını Mate 9 ile karşılaştırmanın doğrudan mümkün olmadığını, ancak P9 serisinin ilk üç ayda 4.5 milyon satış yaptığını biliyoruz. Buradan da Mate 9'un P9'un biraz gerisinde kaldığı anlaşılıyor. Tabi Mate 9'un 10 milyon adetlik satış rakamını aşması da mümkün görünüyor. 

Öte yandan Huawei P10, şirketin yöneticilerine göre en azından 10 milyon adetlik satış rakamına ulaşmış durumda. Huawei amiral gemilerinin şimdiye kadar selefinden daha iyi sattığı göz önüne alındığında, Huawei P10 açısından şimdiden 10 milyona ulaşmış olmak son derece önemli bir başarı sayılır. 

Whatsapp