Huawei Honor VR, resmi olarak duyuruldu

Huawei, Honor markası altında ilk sanal gerçeklik gözlüğünü duyurdu.

Huawei, sunduğu akıllı telefon modelleri ile şu anda iki büyük dev olan Samsung ve Apple'ın ardından satış rakamları ile üçüncü sırada. 2015 senesini 3. sırada tamamlayan firma, 2016 ilk çeyrekte de yerini korumuştu.

Huawei, yaklaşık olarak bir ay önce ilk sanal gerçeklik gözlüğühakkında bilgiler gelmişti. Firmanın üst seviyesinden gelen açıklamalar Quad HD ekranlı akıllı telefon içeren akıllı telefonlara sıcak bakmayan firmanın sanal gerçeklik gözlüğü nedeni ile Quad HD ekranlı akıllı telefon sunma gerekliliğini kabul ettiği yönündeydi.

Huawei bugün alt markası olan Honor çatısı altında ilk Quad HD ekran içeren modelini Honor V8 adı ile duyururdu. Bu yeni akıllı telefon 5.7" büyüklüğünde dokunmatik ekran, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, Huawei Kirin 950 yonga seti, 12MP çift arka kamera, 8MP arka kamera içerirken, firma ayrıca sanal gerçeklik gözlüğü Honor VR'yi de gün yüzüne çıkardı.

Bu yeni sanal gerçeklik gözlüğü, Samsung'un Gear VR adındaki modeli ile rekabete girecek. Akıllı telefonlar ile birlikte kullanılabilecek olan bu sanal gerçeklik gözlüğü Huawei P9, P9 Plus, Mate 8 modelleri ile kullanılabilecek. Ayrıca bu yeni akıllı telefon Honor V8 de bu aileye dahil olmakta.

2016, özellikle de sanal gerçeklik gözlükleri için büyük sıçrama yaşanacak bir sene olacak ve hem yeni cihazlar hem de içerikler açısınan bolluk yaşanacak dönem olarak karşımıza gelecek.

Whatsapp