Huawei Honor 9i Modeli Resmi Olarak Tanıtıldı

Uygun fiyat etiketine ve çentikli tasarıma sahip orta seviye Honor 9i modeli bugün Huawei tarafından düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Huawei'nin alt markası olan Honor, Çin'de düzenlediği etkinlikle Kirin 970 ile çalışan Honor Play, Kirin 659 ile çalışan Honor 9i ve yeni GPU Turbo teknolojisini tanıttı. Honor Play belkide tanıtım sırasında ön plana çıksa da arka tarafta Honor 9i modeli de uygun fiyat etiketi ile birçok kişinin dikkatini çekmeyi başaran bir model oldu.

Honor 9i, ön ve arkada 2.5D cam tasarımın yanı sıra yanlarda metal çerçeve kullanarak kullanıcılara dayanıklı bir yapı sunmayı amaçlıyor. 149,2 x 71,8 x 7,7 mm ölçülere ve 152 gram ağırlığa sahip olan telefonun farklı renk seçenekleri bulunuyor.

Honor 9i özelliklerine bakacak olursak telefonda 2280 x 1080 piksel Full HD Plus çözünürlüğünde 5.84 inç boyutunda IPS LCD ekran paneli bulunuyor. İşlemci tarafında şirketin kendi geliştirdiği Kirin 659  bulunan telefonda ayrıca 4 GB RAM belleğinin yanı sıra 64 GB veya 128 GB gibi iki farklı dahili depolama alanı seçeneği yer alıyor.

Honor 9i'nin ön tarafında 16 MP çözünürlüğün 2.0μm piksel boyutunda AR özelliklerine sahip bir kamera yer alıyor. Düşük ışık koşullarında da en iyi ön kamera performansını sunacağı söyleniyor.

Telefonun arka tarafında 13 MP + 2 MP çözünürlüğünde çift kamera kurulumu yer alıyor. Çift tonlu çift LED flaş desteği bulunan arka kamera da ayrıca PDAF, hızlı otomatik odaklama, sahne algılama ve çoklu çerçeve görüntü işleme gibi özelliklerde bulunuyor.

Honor 9i şuanda firmanın en güncel arayüzlerinden biri olan EMUI 8.0 Android 8.1 Oreo ile beraber geliyor. Akıllı telefonun diğer özellikleri arasında çift sim desteği, 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, GPS ve 3,5 mm kulaklık girişi bulunuyor. 3,000 mAh kapasiteli pil bulunan cihazın arka tarafında ayrıca parmak izi okuyucusu da konumlandırılmış durumda.

Honor 9i'nin 64 GB ve 128 GB dahili depolama alanına sahip varyantları sırasıyla 218 $ ve 265 $ fiyat etiketi ile Çin'de satışa sunulacak. 7 Haziran'da satışına başlanacak olan telefonun Avrupa'ya gelip gelmeyeceği şuan için bilinmiyor.

Whatsapp