Huawei Honor 8X İçin Android 9 Güncellemesi Haftaya Çinde Yayınlanacak

Uygun fiyatlı telefonlardan biri olan ve ülkemizde de satışta olan Honor 8X için Android 9 beta güncellemesi önümüzdeki hafta Çin'de dağıtılacak.

Huawei, büyük Android işletim sistemi güncellemeleri söz konusu olduğunda en iyi Android akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi diyebiliriz. Cihazlarında genellikle kendi geliştirdiği ve ürettiği işlemcilere yer veren Çinli teknoloji devi güncellemeler konusunda da rakiplerinden birçok zaman hızlı davranarak daha kısa sürede en yeni işletim sistemi güncellemelerini cihazlarına sunuyor.

Android 9 Pie güncellemesini Mate 10 ve P20 serilerinin ardından Honor 10, Honor V10 ve Honor Play için sunan şirket şimdi daha fazla cihaz için aynı güncellemeyi sunmaya başladı. Şirket ayrıca eski cihazlarından P10, Mate 9, Honor 9 ve Honor V9 modelleri içinde Android 9 beta güncellemesini sundu. Bugün ise gelen yeni bilgilere göre EMUI 9.0 üzerinde çalışan Android 9 beta güncellemesi önümüzdeki hafta içerisinde Honor 8X için dağıtılacak.

Şimdilik Honor 8X Max modelinin bu beta test programında yer alıp yer almayacağı bilinmiyor. Ülkemizde de satılan cihazın ne zaman için güncellemeye kavuşacağı şuan için bilinmiyor. Güncellemenin Aralık ayı içerisinde veya Ocak ayı içerisinde kararlı sürüm olarak diğer bütün kullanıcılara da dağıtılmasını bekliyoruz.

Whatsapp