Huawei, Honor 8 modelini Avrupa pazarı için duyurdu

Honor 8 yakında Avrupa pazarında satışa sunuluyor...

Global akıllı telefon pazarının en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olarak yüksek satış rakamlarına ulaşmasını başaran Huawei, her dönem yükselişini sürdürürken, hem Huawei adı ile hem de alt markası olarak Honor üzerinden ilgi çekici modellerini sunuyor. Firmanın bu sene son olarak Honor üzerinden gelen cihazı ise Honor 8 olurken, bu akıllı telefon Avrupa pazarı için duyuruldu.

Huawei'nin Honor 8 akıllı telefonu geçtiğimiz ay içerisinde Çin'de resmi olarak duyurulmuş ve arkasından da bu ülkede satışa çıkmıştı. Geçtiğimiz hafta Huawei, Honor 8 modelini Amerika Birleşik Devletleri için duyururken, şimdi de Avrupa pazarı için duyuru geldi. 

Fransa'nın Paris şehrinde düzenlenen etkinlikle duyuru gerçekleştirirdi ve buna göre Honor 8 iki versiyon olarak pazara sunulacak. 32GB dahili veri kapasitesi içeren versiyon 399$ ve 64GB versiyon ise 449$ olarak satın alınabilecek.

Honor 8 akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. Cihaz Huawei tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemcili HiSilicon Kirin 950 yonga setinden güç alıyor. 12MP Dual arka kamera içeren akıllı telefonun ön tarafında 8MP kamera yer alıyor.

Ayrıca 4GB sistem belleğine sahip olan akıllı telefonun bataryası 3.000mAh olarak gelirken, parmak izi tarayıcısı da içeren akıllı Honor 8 akıllı telefon gücünü ise Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Whatsapp