Huawei ,Honor 5X için Android Marhshmallow güncellemesi sunmaya başladı

Honor 5X akıllı telefon için Android Marshmallow güncellemesi geldi...

Akıllı telefon pazarında oldukça büyük başarı kazana firmalardan bir tanesi de Huawei olurken, geçtiğimiz sene firma Samsung ve Apple'ın ardından satış rakamları ile üçüncü sırada yer almıştı ve bu sene de yerini koruyacak gibi görünüyor. Firma hem Huawei ismi altında hem de Honor adındaki alt markası üzerinden cihazlar sunmakta.

Firmanın Honor çatısı altında sunduğu modeller arasında Honor 5 ailesi yer alırken, bu sene Honor 5C ve Honor 5A modelleri pazara sunuldu. Geçtiğimiz sene Kasım ayında ise Honor 5X gelmişti ve bu akıllı telefon Çin'in ardından ABD ve Avrupa'da da satışa sunulmuştu.

Geçtiğimiz sene EMUI 4.0 / Android Marshmallow 6.0 güncellemesi Honor 5X için sunulmaya başlanmıştı ve şimdi de ABD (KIW-L24) ve global cihazlar için güncellemenin sunulmaya başlandığı haberi geldi.

Huawei Honor 5X akıllı telefon, 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip. Ayrıca 3GB sistem belleği akıllı telefonda yer alırken, dahili veri kapasitesi de 16GB olmakta.

Google Android 5.1.1 Lollipop ile başlangıçta sunulan Honor 5X, 13MP arka kamera içeriyor ve ayrıca ön kamerası da 5MP çözünürlükte. Qualcomm'un 1.5Ghz saat hızında çalışan MSM8939v2 Snapdragon 616 yonga setinden güç alan akıllı telefon ayrıca 3.000mAh batarya ile sunuluyor.

Whatsapp